Емил Кало: Ако не можем да осъществяваме това, за което сме влезли в споразумение, може и да си отидем

1
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

25
Февруари
2015 11:25

 

Един от големите проблеми около предложението за нов външен дълг от страна на ГЕРБ е свързан с това, че няма яснота за какво ще се изразходват средствата, които ще бъдат взети над необходимото за погасяване на старите задължения. Става въпрос за огромна сума от няколко милиарда лева. Отговорът на финансовото министерство е, че тези пари ще бъдат използвани за буфер. Ние смятаме, че те трябва да се използват за развитие на икономиката, обяви членът на ИС на АБВ и секретар по коалиционната политика на партията Емил Кало пред Нова ТВ.

„Това не е първият случай, в който нашите партньори от ГЕРБ пренебрежително хвърлят на масата едни решения в деня преди гласуването им в парламента и ние на няколко пъти им подчертаваме, че стигаме до ръба. Сега със заема се постъпва по същия начин. Имаме много точно и ясно партньорско споразумение. В него сме казали, че има няколко групи въпроси. Въпроси, по които никога няма да отстъпим и въпроси, по които сме склонни на диалог и компромис“, обясни Кало.

Той коментира и тезите около участието на АБВ в изпълнителната власт на страната. “Ние сме в това управление докато това е начин да постигаме нещо. Ако ние не можем да осъществяваме това, за което сме влезли в това споразумение, може и да си отидем. Защо не?“, заяви в заключение Емил Кало, който подчерта, че участието на АБВ в управлението на държавата не е самоцел и зависи единствено от това, дали партията ще може да работи по изпълнението на поетите пред избирателите си ангажименти.

Автор: Хаштаг-BG