Перфектният оргазъм / Всичко за любовта и секса, за раздялата и брака, за страстта и изневярата – Блясък

5
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Много жени смятат, че не са способни да изпитат най-върховното удоволствие, но грешат. Истината е, че всяка от нас може да свърши независимо от това на колко години е, колко надарен е партньорът й и в каква поза го правят. 

Понякога просто се случва от само себе си, друг път трябва сериозно да се потрудиш, за да го изпиташ, а нерядко оргазмът ти се изплъзва, колкото и упорито да се стремиш към него. За съжаление не всички сме като Ана Стийл от „Петдесет нюанса сиво“, която едва ли не свършва всеки път когато погледне към любимия си Крисчън. И ако си прочела малко повече подобни романчета нищо чудно да се питаш какво не ти е наред и защо не виждаш звезди при първото докосване на гаджето ти там долу, а всичко става много по-лесно, когато се самозадоволяваш. Оказва се, че далеч не си единствената – според скорошно проучване във Великобритания 85% от анкетираните мацки казват, че предпочитат да свършват по време на секс с партньора си, но това се удава на едва 13% от тях. И понеже на нас това изобщо не ни звучи честно, събрахме някои изпитани съвети от британски сексолози, които ще ти помогнат да станеш част от щастливките от въпросните 13 процента. И така, нека оргазмите започнат сега!

Очакванията

Може би от собствен опит знаеш, че можеш да спреш сама оргазма си ако се престараеш в опитите си да го достигнеш. Затова се отпусни и си позволи да се наслаждаваш на случващото се в момента, без да се разсейваш с мисли за това дали ще можеш да свършиш, или не. Защото ако задълбаеш в тази посока, само ще си развалиш кефа, а и е много възможно да останеш незадоволена. Британската сексоложка Хелън Уокингтън твърди, че това важи в пълна сила и за мислите за това как се представяш по време на секс. „Много млади жени решават, че ако се държат като порно звезди в леглото – едни защото смятат, че това ще подобри сексуалният им живот, други защото си мислят, че точно това очаква от тях партньорът им. Истината е, че ако правят това, което им се иска и което им харесва, е много по-вероятно да достигнат оргазъм“, обяснява тя.

Увереността

Всички сме чували как увереността е най-силният афродизиак, но тя се оказва и ключът към твоя оргазъм. „Повечето от нас имат проблем с поне една част от тялото си и по време на секс се питаме как ли изглеждаме от този или онзи ъгъл, чудим се дали дупето ни се тресе или пък на колко се е сгънало коремчето ни. А тези мисли със сигурност ще прогонят оргазма. Ако имаш проблеми със самочувствието, постой няколко часа гола вкъщи, помотай се пред огледалото – изобщо прави неща, които ще ти помогнат да свикнеш с гледката. Помни, че това е тялото, което възбужда твоя партньор, и че ако той го намира за привлекателно, ти също трябва да се научиш да го обичаш. Не ти трябва да изглеждаш като някой от моделите на Victoria’s Secret, за да получиш оргазъм, но ако самочувствието ти има нужда от малко помощ, няма лошо да си представяш, че си една от тях. Тази техника е изпитана от години и работи безотказно“, съветва Хелън.

Няколко ключови must-do

И сама се сещаш за най-важното – форплея. „Няма как да стигнеш до оргазъм, ако не си максимално възбудена, а това най-често става по време на предиграта. Много мъже, заблудени от порното, си мислят, че щом целуват партньорката си в продължение на няколко минути, погалят малко зърната й и за една-две минути й направят френска любов, тя е напълно готова и на финалната права към върха, а после се чудят защо не е свършила. Нужни тук са две неща – търпение от страна на партньора ти и комуникация. Ако нещо не ти харесва – кажи му, не изпадай в заблуждението, че ако те обича, на всяка цена ще знае какво да направи. Помни, че никой не се е родил научен и от теб зависи да му покажеш какво работи в твоя случай и какво – не. Най-добрият начин за това е да вземеш ръката му и да започнеш сама да се докосваш с нея – така му показваш не само къде ти харесва да те докосва, но и как и колко интензивно. Ще увеличиш шансовете си да свършиш само чрез проникване като удължиш максимално форплея, докато не почувстваш, че оргазмът наближава. Тогава преминете към същинския секс и спазвайте ритъма от преди малко”, съветва секс експертът Емили Дъмбърли. 

Друго, което с гаджето ти не трябва да забравяте, са целувките. „Те могат много да ти помогнат да достигнеш върха, тъй като нервните окончания по устните са свързани директно с тези по интимните ти части. Освен това целувките правят преживяването много по-страстно, по-споделено и по-интимно”, добавя тя. 

Позите

„Досега не е открита една-единствена, която работи безотказно при всички жени. Дори е много възможно една мацка да свършва в различни пози с различни партньори, заради разликата в размера и формата на инструментите им – при един най-хубаво й е било примерно в мисионерската, при друг – в ездачката”, обяснява Хелън Уокингтън.  Въпреки голямото разнообразие обаче има няколко пози, които обещават по-голяма наслада от други. „Неслучайно кучешката е любима не само на много мъже, но и на голям процент от жените. Мацките я предпочитат заради перфектния ъгъл на проникване и възможността за клиторна стимулация. Веднага сред нея в класацията за предпочитаните пози се нарежда ездачката, а на трето място са лъжичките”, споделя тя.

Открий своята (и се придържай към нея)

Хелън твърди, че една от най-големите грешки, които правят двойките в спалнята, е да сменят позите прекалено често. „Когато откриеш тази, в която ти е най-лесно да свършиш, се придържай към нея. Няма лошо да променяте позата, но това може да те върне в началото, тъй като тялото ти има нужда от известно време, за да се настрои спрямо новото усещане. Така ако за 15 минути сменяте 3 пози, това прави по 5 минути за всяка, а това далеч не е достатъчно за достигане на оргазъм при повечето жени”, обяснява тя. Колежката й Емили пък допълва: „Най-голям процент от жените откриват, че им е най-лесно да свършат с максимално раздалечени крака в мисионерската поза. Някои от познатите ми са ми споделяли, че е още по-лесно ако опреш стъпалото си на някоя стена и леко натиснеш – така мускулите се съкращават по-интензивно”.

Виброринговете

Те са чудесна играчка, която може да ти помогне да свършиш, без да застраши егото на твоя човек. „Виброринговете са проектирани така, че да запълнят празното място между основата на пениса и клитора във всяка поза. Освен това и двамата можете да извлечете удоволствие от вибрациите. След като го сложите помоли гаджето ти да избягва силните тласъци, защото може да те удари с виброринга. Вместо това заложете на по-леки движения, при които той не толкова се движи в теб, колкото се търка, за да ти достави максимална наслада”, съветва Емили Дъмбърли.