Как да се лекуваме с клеевата тинктура?

3
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Най-силното лекарство, което бори вирусите, е клеевата тинктура. При първи симптоми на хрема в носа се слагат две тампончета, натопени в клеева тинктура, хремата изчезва за минути. смята проф. Христо Мермерски

Ако ви заболи гърлото, вземете клечка за уши, сложете още малко памук, натопете в клеева тинктура и започнете обтриване на устната кухина, като започнете от венците, където се събират най-много болестотворни организми, посъветва в студиото на Тв7 проф. Христо Мермерски.

Когато ползваме билки, не атакуваме само даденото заболяване, а действаме върху целия организъм. Не се притеснявайте, странични ефекти няма, успокои той

Какво е клеева тинктура и защо я използваме

Клеева тинктура е разтворът на пчелен клей в спирт. Това е едно от природните лечебни средства с доказан антисептичен, бактерициден, противовъзпалителен ефект. Помага при много заболявания, прилага се външно и вътрешно.

Как се използва при деца?

Клеева тинктура според специалистите не бива да се използва при деца, по-малки от три години, информира Monitor.bg. Препоръчва се вътрешно за укрепване на имунната система: колко капки да се дадат, зависи от възрастта на детето. Капките се приемат разтворени във вода или мляко.

Ето съветите на известния д-р Атанас Михайлов за използването на клеева тинктура при деца:

За укрепване на имунната система се дават на прием по 1-2 капки за всяка година живот; така тригодишното дете може да изпие с млякото 6 капки клеева тинктура. Ако е болно, това може да се прави 2-3 пъти на ден.

Профилактично – здраво дете на възраст за ясли или детска градина може да изпива с чай или сок 5 капки клеева тинктура сутрин, преди да излезе от къщи.

При хрема – приготвя се разтвор от 5 капки клеева тинктура и 10 мл физиологичен разтвор (от аптеката). Накапват се по 2 до 4 капки във всяка ноздра ударно, през половин час. Това се повтаря до четири пъти. Когато настъпи подобрение, процедурите се разреждат на час, два, до четири, може да се прилага до пълното оздравяване.

Клеева тинктура може да се купи или да се приготви вкъщи

Клеева тинктура за деца е по-добре да се приготви на водна основа, за да се избегне спиртното съдържание, информира bb-team.org.

Ето как: 

100 г стрит на прах прополис се заливат със 100 мл дестилирана вода и се оставят за 2-3 часа на водна баня, на слаб огън. След това получената водна клеева тинктура се прецежда и се съхранява и използва аналогично на спиртния извлек. Запазва качествата си три години, ако се съхранява в хладилник, в тъмно стъкло.

Виж още: Пчелният восък – естественият антибиотик