Лара Крофт се завръща на големия екран в нов филм от сценариста на “Снежанка и ловецът”

1
Добави коментар
embaka
embaka

26 Февруари 2015

Източник: cinefish.bg

През 2001-ва година Анджелина Джоли и режисьора на “Въздушен конвой” Саймън Уест пренесоха на големия екран успешната видеоигра “Томб Рейдър”. Високобюджетната филмова адаптация натрупа близо 300 милиона долара от световното киноразпространение и две години след премиерата си бе последвана от директно продължение. Приходите на втората част не успяха да оправдаят очакванията на продуцентите и в средата на 2009-та година стана ясно, че поредицата ще бъде рестартирана с изцяло нов актьорски състав.Продуцент на новия “Томб Рейдър” е носителя на “Оскар” Греъм Кинг (“От другата страна”), а първата актриса, чието име започна да се свързва с проекта бе звездата от “Трансформърс” Мегън Фокс.

Докато се очаква да стане ясно кой режисьор ще пренесе приключенията на Лара Крофт отново на екран от студиото MGM оповестиха, че са наели нов сценарист за филмовата адаптация. Името на избраника е Евън Дохърти, който благодарение на работата си по хитовете “Костенурките нинджа 3D”, “Дивергенти” и “Снежанка и ловецът” се превърна в един от най-търсените сценаристи в Холивуд.

Дохърти е започнал да оформя сюжета на бъдещия “Томб Рейдър” и вече се знае, че екранната история ще разказва за младите години на Лара Крофт и нейното първо археологическо приключение.

Заедно с информацията за избора на сценарист от MGM съобщиха, че ще работят по продукцията в партньорство със студиото зад “Матрицата” Уорнър Брос. Бюджетът за снимки и реклама със сигурност ще надвишава сумата от 100 милиона долара и в най-добрия случай до няколко месеца ще стане ясно кой ще поеме режисурата.

Поради ангажиментите си около разработваното продължение на “Костенурките нинджа 3D” Мегън Фокс вече не е кандидатка за ролята на Лара Крофт и в момента продуцентите на “Томб Рейдър” са в търсене на друга млада актриса.

Според сайта Deadline приключенския екшън е един от приоритетните проекти на MGM и Уорнър Брос и най-вероятно до края на годината ще стане ясно кога точно ще стартират снимките.

Продуценти на лентата са Касиди Ландж (“Високосна година”), Джон Бърг (“На ръба на утрешния ден”) и вече споменатия Греъм Кинг.