7 бързи начина за повдигане на настроението

14
Добави коментар
Sheri_Holms
Sheri_Holms

Всеки има своите добри и лоши моменти, променливи настроения и периоди на колебание. Но начинът, по който се справя с предизвикателствата, определя неговата вътрешна сила. Много е лесно да се потопите в изживяването и да се носите по течението. Това го правят повечето хора. Но позитивните личности винаги имат един – два коза за бързо повдигане на настроението и не се поколебават да ги използват в нужния момент. За да се присъедините към тях, опитайте някой от следните съвети.

Протегнете се, сякаш се опитвате да докоснете небето

Застанете прави, вдигнете поглед на горе и вдигнете ръце с разперени пръсти. Опитайте да изпънете максимално и краката, чак до пръстите. Това движение подобрява кръвообръщението и снабдява клетките ви с повече кислород и енергия. Прибавете и една усмивка, за да стимулирате хормона на щастието.

Хапнете порция въглехидрати
Знаете ли, че само 30 гр. въглехидрати са достатъчни да стимулират производството на серотонин в организма – химическо вещество, което успокоява мозъка. Но това не означава да посягате веднага към чипса и вредните храни. Опитайте половин купичка мюсли, малко ядки или парче черен шоколад.
Облечете дрехи в ярки цветове 
Отдавана е доказано, че цветовете влияят на настроението по магически начин. Не случайно има значение в кой ден от седмицата какъв цвят носите, какъв цвят са стените в жилището ви и дори в какъв цвят съдове се храните. Затова смяната само на черната блуза с по-свежа краска или един ярък потник отдолу може да повдигне чувствително духа ви. Най-добре на мозъка влияят розово, червено и жълто.
Превърнете списъка със задължения в списък с изпълнени задачи
Списъкът със задължения, които трябва да свършите, може да повлияе на настроението ви и да заглуши ентусиазма ви преди още да сте пристъпили към изпълнението му. Затова опитайте нещо друго. За да почувствате удовлетворение, направете списък на нещата, които сте направили – за деня или за седмицата.

Използвайте въображението си

В моментите, когато се чувствате стресирани или в лошо настроение си представете място, където искате да бъдете, хора, които искате да видите, неща, които искате да правите. Мозъкът реагира на тези визуализации по същия начин, по който и в реалната ситуация. Така че затворете очи и се фокусирайте върху сигналите, които сетивата ви изпращат от избраното „бягство“ на мисълта. Въображението няма граници
Опитайте акупресура
Макар и по нестандартен, този метод наистина подобрява настроението бързо. Разтриването на определени точки ще облекчи стреса в тялото ви и ще ви ободри. Достатъчно е няколко минути да масажирате нежно с кръгообразни движение кожата между палеца и показалеца на дясната ръка със същите два пръста на лявата. След това повторете с другата ръка.
Изразявайте се позитивно
Нали сте чували, че всяка дума се запечатва във Вселената и се проектира в живота на онзи, който я е изрекъл? Е това важи в пълна сила за случаите, когато сте негативно настроени. Много е лесно в момент на стрес от устата ви да се изплъзнат изказвания като „Нищо не върви както трябва“, „Всичко е извън контрол“ и „Все на мен се случва“. Но това допълнително смачква съзнанието ви. Затова се научете да гледате нещата като вероятности и да приемате, че само някои неща са такива. Други са каквито искате да бъдат. Просто трябва да ги видите.

А какъв е вашият начин да повдигнете настроението си?