Джоузеф Гордън-Левит е Едуард Сноудън в новия филм на Оливър Стоун

1
Добави коментар

Джоузеф Гордън-Левит се превърна в истинска сензация в последните години. След участието му в „Генезис“ на Кристофър Нолан, кариерата му тръгна стремглаво нагоре. Последваха роли в „Черният рицар: Възраждане“, „Линкълн“, „Looper: Убиец във времето“, „Град на греха: Жена, за която да убиваш“, а тази година ще го гледаме в биографичния „The Walk“ на Робърт Земекис. Няма как да отречем, че и ние му симпатизираме и определено се зарадвахме, че през септември миналата година прие да изиграе ролята на бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън. Харесваме подобни биографични филми, особено когато са на толкова чувствителна тематика.

Режисьор на „Snowden“ е носителят на три награди „Оскар“ Оливър Стоун. Американецът има голям опит с исторически издържаните ленти. Работил е по сценария на „Среднощен експрес“, който разказа истинската история на Били Хейъс, който през 1970г. е арестуван на истанбулското летище заради опит да изнесе зад граница два килограма хашиш. Режисирал е биографичните „JFK“, разказващ за 35-ят президент на САЩ, „Никсън“ и „Световният търговски център“, който ни пренесе на 11 септември 2001, когато два пътнически самолета се блъснаха в кулите близнаци в Манхатън.

Всички тези факти ни карат да бъдем оптимисти за бъдещия филм. Снимачният процес се очакваше да започне през късната пролет, но работата по сценария свърши по-рано от очакваното, затова днес екипът е дал старт на снимките. Заедно с тази новина беше публикувана и първа снимка, на която виждаме Джоузеф Гордън-Левит в ролята на Едуард Сноудън. Визуалните прилики между двамата са малко, но отдавна знаем, че това не е определящ фактор. Няколко часа след първия кадър последва втори, този път публикуван лично от Гордън-Левит в twitter профила му, придружена с надпис: „First day of shooting on Oliver Stone’s „SNOWDEN.“

First day of shooting on Oliver Stone’s „SNOWDEN.“ PHOTO: http://t.co/T59wO5XJOb pic.twitter.com/Ubyp5a7cWj
— Joseph Gordon-Levitt (@hitRECordJoe) March 3, 2015

Филмът ще разкаже историята на Едуард Сноудън, получил световна известност след като направи разкрития за шпионаж и подслушване от страна на ЦРУ на ключови правителствени фигури в това число дори канцлерът на Германия Ангела Меркел. През юни 2013 година, бившия агент избяга в Русия, където живее и до момента.

Освен Гордън-Левит. в лентата ще видим: Никълъс Кейдж, Шейлийн Удли, Скот Ийстууд, Тимъти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън, Джо Ричардсън, Кристи Майер и други.

По сценария са работили Оливър Стоун, Люк Хардинг и Кийрън Фицджералд.

Световната премиера на филма се очаква да бъде на Коледа – 25 декември 2015 година.

Сходни публикации

Тагове: Джоузеф Гордън-Левит, Едуард Сноудън, Никалъс Кейдж, Оливър Стоун, снимка