В Бургас заработи първата постоянна зарядна станция за електромобили

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кметът Димитър Николов провери функционалността на първата постоянна зарядна станция за електромобили в Бургас. Тя е изградена в рамките на общинския паркинг на ул. “Гурко”. За да я ползвате, е нужно да платите единствено престоя на своя електромобил. За самото зареждане не дължите нищо.

”Бургас е съвременен град с афинитет към модерните технологии. Възползвайте се от новата услуга и не забравяйте, че електромобилите паркират безплатно в синята ни зона”, каза кметът Николов. По негово разпореждане до края на годината трябва да бъдат изградени още 4 такива зарядни станции – в к-с “Меден рудник” /до новия басейн/, в к-с “Изгрев” /до последната спирка на автобус 211/, в подземния паркинг при Операта и на Морска гара /със съдействието на Пристанище Бургас/.

Така ще се поощри използването на екологични превозни средства, които не замърсяват атмосферния въздух в града.При хубаво време станцията на “Гурко” се зарежда със соларни панели, а през останалото – с електричество от конвенционален източник.

За използването й служителите на ОП “Транспорт”, работещи на паркинга, ще осигурят на желаещите специална чип карта.На днешната проверка присъстваха още зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на местния парламент Костантин Луков и директорът на ОП “Транспорт” Андрей Рунчев.