Едно 4-годишно дете се нуждае от нашата помощ! Вижте неговата трогателна история!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Маринела Райкова, която е майка на 4-годишното дете разкри още, че първоначално детето ѝ е започнало да спи почти денонощно, заради силните лекарства, а с времето Любчо се е обездвижил напълно. Болестта заличила всичките му изградени навици и умения, докато накрая единствените неща, които е можел да прави Любчо били да яде и да спи, а епилептичните пристъпи били средно по 40 на всеки 24 часа. 

Един ден обаче майката Маринела и бащата Райко решават да потърсят друго лекарско мнение в чужбина-Турция, и така разбират, че цели 2 години са лекували детето си напразно, защото лекарите у нас са объркали диагнозата му ЦЕЛИ 3 ПЪТИ! Веднага, след като турските медици установяват от какво точно е болно детето му назначават съвсем различно лечение, а резултатите не закъснели. Само за месец Любчо започнал да различава познати и непознати хора, да реагира на гласове, да държи главата си изправена самостоятелно и прочие. Държавата обаче, за съжаление, не помага по никакъв начин на Маринела и Райко, а за да продължи лечението на малкия Любчо в Турция са необходими приблизително 26 000 лева на година- сума, непосилна за семейството, тъй като в момента то се издържа само от заплатата на бащата-около 550 лева на месец. И именно за това Маринела и Райко Райкови се обърнаха към всички добри хора у нас чрез медиите, и призоваха всеки, който има възможност и желание да им помогне, дори с левче, да им помогне, защото „капка по капка-вир става“. 

За сега семейството няма открита дарителста сметка, но има DMS номер, на който можете да изпратите SMS, за да помогнете на Любчо. Ако имате желание да го направите, изпратете SMS с текст DMS LUBOMIR на номер 17 777 и дарете 1 лев за лечението на малкия Любомир. Той има нужда от Вашата помощ и подкрепа.