Майски празници в чужбина или 5 средиземноморски острова за които няма да съжалявате!

19
Добави коментар
dstoursvarna
dstoursvarna

Майски празници в чужбина или 5 средиземноморски острова за които няма да съжалявате!

 

Не знам за Вас, но на нас вече ни омръзна зимата и очакваме с нетърпение идващата пролет! Ако и Вие често си мислите за пролетта, не забравяйте да помислите и къде ще прекарате почивните дни по време на Майските празници. За Ваше улеснение сме Ви подготвили кратко описание на 5 средиземноморски острова, до които Ви съветваме да отидете на екскурзия тази пролет.

Защо точно през пролетта ли? Причините могат да бъдат много- тогава времето на вън е перфектно за екскурзии- нито много студено, нито твърде горещо; ще можете да се насладите на богатствата на природата в най- голяма степен, през най- красивият и цветен сезон от годината; ще можете да се възползвате от почивните дни за Великденските и Майските празници и да се отдадете на заслужена почивка, която да Ви зареди за напред. 

Ако искате да прекарате Майските празници в чужбина незабравимо, посетете някое красиво място с любимите си хора! Препоръчваме Ви да резервирате Вашата почивка или екскурзия по- рано, за да сте сигурни че ще има свободни места.

 

Запознайте се с петте невероятни острова, най- подходящи за почивка или екскурзия тази пролет! Общото между тях е неповторимата средиземноморска атмосфера, пленяваща природа и красота. Всеки един от тях обаче има свой уникален чар и собствена автентичност. Препоръчваме Ви ги заради удобството да пътувате от Варна!

 

1. Остров Санторини:

 

Всяка снимка на неповторимите гледки към залеза и красивите синьо – бели къщички, превръща Санторини в любимо място за екскурзия! Не случайно е известен като един от най- красивите средиземноморски острова, на който освен да се печете на плажа, можете да посетите уникални места и да се насладите на гръцката кухня. Ако разполагате с ограничено време, съветваме Ви да изберете почивка на остров Санторини през май, тъй като се лети с директен полет от Варна, а престоят е само 4 дни, през които ще имате възможност да разгледате много от забележителностите на около.

 

2. Остров Сардиния:

Майските празници са перфектното време да отидете на екскурзия до остров Сардиния! Там природата е почти непокътната, слънчеви плажове, мирис на море, цветя и зеленина навсякъде около Вас… Размечтахте ли се?! Остров Сардиния е приказно място, на което ще прекарате незабравима почивка. Знаем че няма нужда да Ви убеждаваме дълго, затова само ще споменем няколко места, които не трябва да пропускате: „Смарагдовият бряг“- безкрайни плажове, розови скали и синьозелени води- синоним едновременно на лукс и средиземноморска идилия.. Кастелсардо- средновековната архитектура, исторически паметници на културата и музеи ще разбудят любопитството Ви; Старият град на Алгеро- разходете се по тесните улички, запазили автентичният си облик и опитайте традиционната кухня и вина. 

 

3. Остров Малта:

Ако се чудите как да се откъснете от еднообразието на ежедневието, подарете си една екскурзия до остров Малта. Там има безброй много исторически забележителности от древни времена, които да посетите и разгледате. Малта е като историческа книга събрала легенди за рицари- кръстоносци, дворци и катедрали, архитектурни шедьоври. Ако никога до сега не сте ходили в Малта, препоръчваме Ви да я посетите през пролетта- най- подходящото време да се насладите на красивата природа на островната държава- средиземноморска растителност, пещери и скални образувания ще Ви съпътстват на всяка крачка от екскурзията Ви. Възползвайте се от директният полет от Варна!

 

4. Остров Сицилия:

Сицилия е прекрасен средиземноморски остров, където слънчевите лъчи изобилстват, хората са винаги усмихнати, а храната и природата- неповторими. През пролетта ще бъдете очаровани от екзотичните палми и портокалови дървета, от небесносиньото море и величествените гледки към вулканът Етна. Различни националности са оставили отпечатъка си върху архитектурата, културният живот и кухнята на Сицилия, за да я превърнат днес в любима дестинация на много хора. Най- посещаваните градове на острова са Палермо, Таормина, Сиракуза и Катания. Разгледайте датите, на които ще има организирани екскурзии до остров Сицилия от Варна, и се свържете с Ди Ес Турс за свободни места и резервация!

 

5. Остров Кипър:

Ако търсите някое по- романтично място за почивка „Островът на Афродита“ е точно за Вас! Според митовете и легендите древногръцката богиня на красотата и любовта е „родена“ от морската пяна във водите край Кипър. Островът е горд притежател на едни от най- красивите и чисти плажове в Европа, а температурите през май са чудесни, така че възползвайте се! Естествено има и много интересни исторически забележителности, „попили“ от влиянието на различни култури и народи. Нашето предложение е седемдневна почивка на остров Кипър с полет от Букурещ!

 

Възможностите разбира се не се ограничават само до тук. Кой остров е правилното място за Вашата почивка или екскурзия, решете Вие сами, но който и да изберете, няма да съжалявате, а ще искате да се върнете отново там! Ние с радост ще Ви съдействаме при подготовката и организацията на Вашето пътуване! 

 

Полезни връзки:
Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги