Как да превърнем празните бутилки в част от интериора на дома

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Често ли ви остават различни празни бутилки? Не ги изхвърляйте! С малко сръчност от тях можете да направите прекрасни и много интересни декорации за вашия дом. Представяме ви няколко чудесни идеи! А ако все още не сте решили как ще изглежда вашето ново жилище, ви препоръчваме да се доверите на специалист по дизайн. Намерете точния професионалист като заявите вашия интериорен проект още сега!

Красиви вази от празни бутилки

Останали са ви бутилки от вино или друга напитка? Изключително лесно ще ги превърнете в оригинални вази, с които да украсите дома си. 

Можете да ги декорирате с бои, интересни стикери, дантела, цветни въжета или просто да ги закрепите за стената и да поставите в тях свежи цветя.

Виж още: 5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Спомени в бутилки

Ненужните стъклени шишета могат да се превърнат в изключително креативни поставки за снимки. Изберете най-запомнящите се моменти от вашия живот и украсете с тях всекидневната или спалнята.

Бутилки с ароматен зехтин

Много практично приложение на празните бутилки е да ги използвате в кухнята. Поставете във всяко шише по един вид сухи подправки и допълнете със зехтин. Така ще получите страхотен дресинг за вашата салата. Бихте могли да си направите бутилка и за оцет.

Вижте още: Практични приложения на празни бутилки в градината

Свещници от бутилки

Тук можете да развихрите фантазията си. Сложете дълги и тънки свещи директно в гърлата на шишетата или пък изрежете дъното им и поставете кръгли вътре в тях. 

Чудесна идея е и да декорирате бутилките с бои, матираща паста или стикери.

Лампи от бутилки

Ако харесвате по-ексцентричните аксесоари в интериора, това решение е перфектно за вас. Можете да си направите както лампи с крушка, така и газови лампи.

Оцветете стъклените шишета за по-ефектна светлина.

Лесно е да освежите дома си с тези идеи за използване на празни бутилки, но ако планирате голям ремонт или обзавеждане на ново жилище, ви препоръчваме да се обърнете към опитни специалисти по интериорен дизайн. В MaistorPlus можете да разгледате различни оферти и коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за мечтан дом още сега!