Сезонни работници излизат на протест, искат си заплатите

1
Добави коментар
littlesj
littlesj

За втори път бивши работници на фирма Венчелоти ЕООД – наемател в хотел Интернационал, к.к.Златни пясъци ще протестират заради неизплатени заплати на 8 март 2015 г. от 16.00 ч. пред хотел Интернационал.

При предния протест на 1 март 2015 г. не се яви нито представител на Венчелоти ЕООД, нито лицето Иво Маринов представящо се за наемател. Също така от управата на хотел Интернационал не проведоха среща с цел намиране на решение този сериозен скандал.

След завършване на протеста и към момента не са изпълнени исканията ни:

за пълно изплащане на дължимите им заплати.
за извършване на пълна проверка от Община Варна на дейността на нощен бар в хотел Интернационал;
за извършване на пълна проверка от Инспекцията по труда на дейността на нощен бар в хотел Интернационал и в частност за постоянната практика да се заблуждават работниците, че ще бъде подписан трудов договор в нарушение на чл.61, ал.1, чл62, ал.1, чл.63 от Кодекса на труда;

От Хотел Интернационал АД чрез представителя си г-н Красимир Токушев се свързаха с организаторите на протеста за да съобщят, че договора за наем с фирма Венчелоти ЕООД е прекратен и че цялото оборудване на бара е задържано от Хотел Интернационал за възстановяване на неизплатените наеми и нанесените загуби от уронване името на хотела. Също така от хотела обещаха, че ще изплатят неизплатените трудови възнаграждения на потърпевшите служители. Въпреки това обещанието за изплащането на трудовото възнаграждение не беше изпълнено от хотела.

След извършена проверка беше установено, че задната врата на бара е запечатана, но от към официалния вход достъпа е свободен. На сайта на Хотел Интернационал АД е съобщено, че договора с наемателя е прекратен, но през цялото време не бяха представени доказателства за това.

На 8 март 2015 г. ще бъде проведен пореден протест и срещу Хотел Интернационал АД, като бъдат поставени искания и към собственичката му г-жа ДАРИНА КАЛЧЕВА ГЕОРГИЕВА-ПАВЛОВА.

Считаме, че Хотел Интернационал АД няма право приоритетно да се удоволетворява от оборудването собственост на Венчелоти ЕООД, а всички останали задължения към бивши служители, доставчици, производители да не могат да бъдат удоволетворени. Поради това искаме цялото задържано имущество в нощния бар да бъде разпродадено с което да бъдат изплатени всички задължения на първо място за неизплатено трудово възнаграждение, на второ място към доставчици, на трето място за неизплатен наем.

Към момента сме подкрепени и от Автономен работнически синдикат.

При неизпълнение на исканията ни ще продължим протестните си действия.