От какво зависи цената на интериорните врати

1
Добави коментар
boresf
boresf

Знаем ли от какво зависи цената на интериорните врати

Вратата в дома – това е задължителен елемент, който никой не може да оспори. Друг е въпросът каква е вратата, от какво е направена, колко стрпува и колко добре ни защитава от различните природни условия и неканени гости. Това, разбира се е работа на вкус, дълбочина на джоба и традиции.

Избирайки интериорна врата, често купувачът се оказва в затруднено положение. Да се ориентира в пазарния асортимент и да направи икономически изгодна покупка е много сложно. Ценевият диапазон е толкова широк, че можете да си купите врата, която струва същински стотинки, а за друг модел ще ви се наложи да вложите цяло състояние.

Интериорната врата е значима част от интериора, към изборът на която трябва да се отнасяме с особено внимание.

Цената на интериорните врати се определя от различни фактори:

 – материалът, от който е направено дървеното платно;

– начинът на производство;

– дизайнът на изделието;

– наличие на качествен фурнир;

– облицовката, включваща декоративни елементи.

Какви са цените на полските интериорни врати на Classen в София?

Най-скъпата продукция е направена от твърда дървесина: дъб, габър, бук, ясен. Достойнството на платната от натурално дърво не се нуждаят от допълнителна аргументация. Създаденият от самата природа продукт е един от старите материали в мебелното и строителното производство. Здрави, надеждни, естетически привлекателни, интериорните врати от ценна дървесина се явяват с времето истински художествен шедьовър.

Платната за врати от ела, смърч и бор се отличават със своята здравина, хигроскопичност и съответна цена. В зависимост от модела, размера и аксесуарите, стойността може да се увеличи.

Често се използват комбинации от различни материали. Платна от MDF, талашитени плоскости или боров масив, покрити с фурнир от дървесен чипс. Ако вие се каните да купите фурнировани врати, то трябва да знаете, че върху тяхната цена влияе произходът на материала. Натуралният фурнир от дърветата – дъб, махагон, орех не е евтин, откъдето и цената на вратите ще бъде висока. Полуизкуственото покритие от бързорастящи дървета са със значително по-ниска цена, но качеството на платното отстъпва на скъпоструващата дървесина.

Ламинираните врати с филмово покритие, са далече от натуралните по произход, но имат красив дизайн и скромна цена.

Все повече пазарът се завоюва от красотата и изяществото на стъклените врати. Специалните условия на производството и направата им, много скъпото поставяне, изискващо голям опит и точно изпълнение, правят тяхната стойност много висока.

Начинът на производство на продукцията, сащо оказва влияние върху цената на изделието:

 Облицовани врати. Дървената рамка на такива изделия се състои от различна дървесина, а вътрешното пространство е запълнено от фурнир или стъкло. За направата им се използват ценни видове дървета. Те са скъпи, защото са дълготрайни, не се променят от разликата на температурите и влагата, устойчиви са на деформация. Изглеждат красиво!

Врати с рамка. Платното на вратата е кухо или запълнено с пчелна пита. Те се състоят от рамка (направена от бор) и облицована с фурнир, ламинат, ПДЧ или покрити отгоре с емайл. Притежават ниска цена.

Обезателно е нужно също да отчетете влиза ли в стойността на вратата монтажа, който може да включва не само поставянето на изделието, но и разширяване и увеличаване на входа. За работата на майстора е необходима и монтажна пяна, винтове, дюбели и др. материали.

Съществува задължителен списък от необходими за работата по поставянето на вратата елементи:

– панти, дръжки и брави;

– сглобяване и монтаж на рамката на вратата и платното;

– монтаж на делители, ако са необходими.

Индивидуална поръчка, изработка на нестандартни врати или покупка на маркови изделия, подразбира също значителни материални разходи. Компанията предлага продукция от различни ценови категории. Извършва монтаж, демонтаж на конструкции за врати, ако възниква необходимост, срещу заплащане. Квалифицирани специалисти могат да разширят и намалят входа на вратата. Ценовата политика на компанията е демократична. Обърнете се към нас и ние ще ви обслужим по високи стандарти!

Разбира се всичко зависи от вкуса на стопаните и материалното им състояние. Дори и при незначителни разходи, ефектно към вече избраната врата, ще стои например обкръжението от високи вази, или лампиони, скулптурни изделия и др. Изборът е ваш, ние само предлагаме идеи!