Плочки за баня

1
Добави коментар
joy88
joy88

 За всяка една баня най- доброто решение за облицовка са плочките. Вариантите винаги са много по отночение на материали, размери, цвят, комбинации и т. н. Но все пак, ако до сега не сте правили баня, трябва да знаете, че не всички плочки са подходящи за вашата баня. Изборът зависи от няколко фактора.
 Най- напред трябва да изберете плочките в зависимост от квадратурата на банята, за да знаете кои плочки с определен размер ще са най- подходящи. Освен пода, трябва да се измерят и стените, защото и ще се поставят и там.
 За стените се препоръчват фаянсови плочки. Те са по- леки от подовите и са предназначени за стени. За пода както в банята, така и в кухнята или други помещения, са най- подходящи теракотните плочки. За пода в останалите помещения може да ползвате и гранитогрес, но тези плочки предимно са предназначени за складове, офиси, магазини и т. н., където натоварването е по- голямо.  
  Плочките задължително трябва да с високо качество. За да са качествени едни плочки за баня, трябва да гледате да нямат някакви видими дефекти като пукнатини, подутини, шупли по ръбовете, разлика в цветоете, разлика в размерите и т. н.Ако имат пукнатични, може лесно да се счупят при лепене. Освен това не се лъжете и по тяхната дебелина. Ако са по- дебели, това съвсем не означава, че са по- качествени. Трябва да го имате в предвид, за да не ви заблудят в магазина, когато купувате. Също така и цената- тя също не е определяща за тяхното качество. Ако даден модел плочки са по- скъпи, това не означава, че са първо качество.
 Все пак, когато избирате плочки за баня, гледайте те да са устойчиви на влагата, тъй като това е най- влажното помощение в жилището. В противен случай, повърхността им може да не е грапава и ще се хлъзгате по тях, а и много бързо ще загубят своя блясък и ще изглеждат като стари и захабени.
 

»

created by SEO web design