Новата колекция пролет-лято 2015 на Dior

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Колекцията официални рокли на Dior за 2015 е една от най-модерните за сезона. Dior предлага линия, в която съществуват съвместно различни стилове, форми и цветове, така че не може да остане незабелязана. Френската модна къща, лидер в областта на луксозно и изискано облекло, този път предлага къси и дълги рокли, както винаги елегантни, в които са съчетани най-шикозните тенденциите на момента, смесени с обаятелен индивидуален елемент. Dior успява да намери баланса между традицията и иновацията. Чрез смесването на различни настроения, постига оригинални резултати.

Новите модели на Christian Dior пролет-лято 2015 предизвикват смесено чувство – за нещо познато, но същевременно и непознато. Dior като че ли реши да се оринентира към „по-достъпна версия“, така че всички да се почувстват съпричастни с темата – ерата на Мария Антоанета, но без да пренебрегва и погледа в бъдещето. По този начин обединява минимализма с барока и на модния подиум се появяват поли и кожени палта от „Матрицата“, якета с брокат, панталони и ризи. Якетата на Diorнапример, напомнят френските мъжки сака от втората половина на XVIII век.

В колекцията за висша мода на Dior има място и за моделите в стила на 50-те – обемни плисирани поли с пепелно-розов цвят и неговите нюанси и модели, допълнени с флорални вложки – перфектни за всякакви официални поводи и специално за сватбите през пролетта. Основните цветове са стоманено синьо, зелено, оранжево, червено и бяло – както поотделно, така и в различни комбинации. Плътни и наситени, червеното, оранжевото и синьото изпъстрят черния и белия фон.

Върху черен или бял фон разноцветните футуристични флорални детайли като че ли цъфтят върху плата. Къси или дълги, моделите от благородни и скъпи материи успяват да заинтригуват. Черни дълги поли на няколко слоя и футуристични корсажи, дълги до глезена трапецовидни и асиметрични рокли, най-разнообразни цветни мотиви – във всички тях Dior съчетава пищността и великолепието на барока, но запазва трезв поглед върху елегантността. Впечатляващи и успешни са експериментите с нови силуети, щампи и нюанси, както и неочакваните комбинации от цветове и форми, с акцент върху асиметрията.

Предпочитаните материи за пролетно-летния сезон са памук, шифон, велур и сатен. Деликатните материи не отстъпват място на тежките материи, подходящи за бароковия стил, които също са със съвременна интерпретация. За разчупване на строгите линии са използвани дантели, мъниста и цветни вложки, което добавя допълнителна яркост и индивидуалност. Dior постига максимална елегантност, съчетавайки по иновативен начин своите оригинални дизайнерски решения.