Екскурзия до Солун – Катерини Паралия – Метеора! Транспорт, 2 нощувки, закуски, забележителности, водач!

1
Добави коментар
europe1997
europe1997

Особености
 

Солун- Катерини Паралия свъзможност за

 посещение и на Метеора

27.03– 29.03.2015

1 ден – София – Солун -Катерини Паралия

Отпътуване от площад Ал.Невски в 8.00 ч . по

 маршрут Кулата –Промахон . Продължаваме за Солун -столицата на Северна Гърция, вториятпо големина град след Атина . Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод: Пристанището със солунската митница, Бялата кула – един от символите награда , Националния театър, Паметницитена Филип и Александър Македонски ,Панаирния г рад , Арката на Галерий , Ротондата. Посещение на Църквата „Свети Димитър“ – Солунският чудотворец и покровител на града. От тук следва обиколка в пешеходната зона на града сизвестния солунски пазар и площад Аристотелис с п аметника на Аристотел- учителят на Александър Македонски . Свободно време  за разходки потърговските улици „Егнатия“ и „Цимиски „ . Отпътуване за курорта Катерини Паралия – разположен на брега на Егейско море , известен с красивите си  алеи , кокетни  магазинчета  за традиционна  гръцка керамика , злато, кожени облекла . Настаняване  в хотел категория “ С „ . Свободно време. Нощувка.

2 ден- Катерини – Паралия – Метеора

Закуска. По желание / срещу допълнително заплащане / отпътуване до природния феномен Метеора – в буквален превод „ висящ между небето  и земята „ – уникален манастирски комплекс от 6 действащи  манастири , разположени върху скалите . Посещение на Манастира“Св. Преображение“ – Големия  Метеор. Посещение на работилница за изработкана  автентични икони и сувенири .Свободно време за обяд. Прибиране в хотела през долината Темпи. Посещение на Скалната църква „Св. Петка”в подножието на митичният Олимп и чудотворните извори на Афродита. Свободно време. Нощувка .

3 ден – Катерини- Паралия – София

Закуска. Свободно време. отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата-музей на Филип II Македонски. Отпътуване за България.Пристигане в София на пл. Александър Невски след обяд.

Топ цена: 104 лв.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки със закуски в хотел в Катерини Паралия.

Обиколка на Солун и Вергина; 

Пътни такси;

Водачот туристическата агенция;

 

Няма визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Необходими документи: валиден задграничен 

паспорт или лична карта;

Задеца до 18 години е необходим валиден задграничен паспорти нотариално заверена декларация от родителя, който не пътува с детето.

Агенцията си запазва правото за промяна на цената.

Местата в автобуса се определят по реда на сключване на договора.

Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. 

Адрес: гр.София, ул.“Екзарх йосиф“ 29 -безистена

Работно време: 10:30 – 17:30

Местата в автобуса се определят по реда на сключване на договора и не се приемат рекламации за тях.

 Агенцията,  не  гарантира  комбинации за  настаняване  в  двойни стаи .

Допълнителните екскурзии  се  осъществяват при  минимум  20 човека  .

Туристите имат възможност да сключат допълнителна застраховка за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.

„ГЛОБУЛ ТУРС“ ЕООД притежава задължителна застраховка“ Отговорност на туроператора“ от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000309/28.11.2013с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2014 г. до 24:00 часа на 31.12.2014 г. с лимитна отговорност 25 000 лв.

Цената на екскурзията не включва застраховка „Отмяна на пътуване“. При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.