Как да се подготвим за къмпинг?

17
Добави коментар
how2bg
how2bg

Лагеруването на палатка е забавно и вълнуващо преживяване, но ако не подготвим всичко необходимо може да бъде помрачено.

Помислете за хората, с които ще отидете на къмпинг. Поинтересувайте се (в случай, че не знаете) дали някой има хранителни алергии или алергии към насекоми. Вземете противоалергичен препарат за всеки случай. Разберете дали някой от групата не приема ежедневни лекарства (например при високо кръвно, диабет и т.н.) и се уверете, че разполага с тях. Ако някой носи очила, да си вземе и резервен чифт. Вземете и аптечка за първа помощ, в случай, че някой се нарани.

Преди да отидете на пазар, решете колко време ще продължи къмпинга и къде ще разположите палатките си. Ако в близост до мястото ви на къмпингуване има универсален магазин ще е чудесно, но в случай, че решите да отидете в някое безлюдно място, ще трябва много внимателно да прецените колко храна ще ви е необходима.

Опаковайте подходящо храната, по възможност в отделни кутии, за да не може да се смачка или разтече. Опитайте се да избягвате бързо развалящите се хранителни продукти, както и сирене, пилешко месо, и мляко. По принцип, по-добре е изобщо да не взимате млечни продукти и месо, защото те могат да ви разболеят, ако ги изядете, когато са започнали да се развалят. Също така, не забравяйте да вземете много вода.

Съберете и всичко друго необходимо като палатка, спални чували, одеяла, сгъваеми столчета и маса, фенер, тиган, тенджера, инструменти, газов котлон, нечупливи прибори, чаши и чинии, дрехи, сапун, тоалетна хартия и нещо за забавление като карти за игра, табла, шах, китара, книга и т.н. Можете да сложите малките предмети в раница или куфар на колела, други да свиете заедно със спалните чували или може да ги сложите в голяма найлонова торба. Големите пътнически куфари не са подходящи за къмпинг, тъй като ще заемат твърде много място в палатката, а не може да стоят на открито.