Адам Сандлър – между критиките и обожанието

17
Добави коментар
agala
agala

Адам Сандлър. Снимка: Ройтерс

Мине, не мине време и по екраните се появява поредната комедия с главно действащо лице Адам Сандлър. Заглавието на последната е “Обявявам ви за законни Чък и Лари”, а датата на премиерата за България – 19 октомври. Във филма участват също Кевин Джеймс, Дан Акройд, Джесика Бийл и Стив Бушеми.

Сюжетът накратко е следният: Чък (Адам Сандлър) и Лари (Кевин Джеймс) са хетеросексуални пожарникари, които сключват брак като гей двойка, за да надхитрят застрахователния закон. Но става така, че целият град разбира за женитбата им и младоженците трябва да заживеят под един покрив и да се правят на хомосексуалисти, за да не се усъмнят властите, че бракът им е фиктивен.

“Посланието на филма е много важно – казва Адам Сандлър. – Имам приятели гейове и отношението ми към тях не е по-различно от това към хетеросексуалните ми приятели. Но повечето хора са настроени доста негативно към гейовете. И този филм е направен точно за тях.”

След премиерата си в САЩ в средата на юли “Обявявам ви за законни Чък и Лари” предизвика противоречиви коментари. Някои критици и зрители го обявиха за безсмислен, други бяха очаровани от него и изказваха мнение, че е забавен и свежо поднесен.

Сандлър (вдясно) и Кевин Джеймс в кадър от филма “Обявявам ви за законни Чък и Лари”. Снимка: Ройтерс

Подобно е отношението на киноманите и към самия Адам Сандлър. Според някои той не притежава никакъв комедиен талант и филмите му са скучни и с предизвестен финал. Феновете на актьора пък го определят като изключително забавен и посрещат различните му превъплъщения с огромен ентусиазъм.

Каквато и да е истината, безспорен факт е, че Сандлър от доста време е един от най-добре платените актьори в Холивуд. На година прави поне по две комедии, които му носят страхотни печалби. За един уикенд “Обявавам ви за законни Чък и Лари” донесе приходи от над 40 милиона долара само в САЩ.

Малко известни факти за актьора

В училище бил клоунът на класа, но въпреки това оценките му били отлични.

Завършил е изящни изкуства в Нюйоркския университет.

Преди да стане актьор се е изявявал като комик в нощен клуб.

Излизал е с актрисата Алисия Силвърстоун.

Има продуцентска компания “Хепи Медисън”, която стои зад по-голямата част от филмите му. Името на компанията е комбинация от заглавията на два от филмите на Сандлър – “Хепи Гилмор” и “Били Медисън”.

Кучето му Мийтбол (от англ. кюфте) било кум на сватбата му през 2003 г. По време на бракосъчетанието псето носело смокинг.

Запален фен е на бейзболния отбор “Ню Йорк Янкис”.

Адам Сандлър (вдясно) и Дон Чийдъл на премиерата на филма “Reign Over Me”. Снимка: Ройтерс

Никога не дава интервюта за печатни медии и много рядко се съгласява на телевизионни интервюта.

Най-добрият му приятел е комедийният актьор Роб Шнайдер, който е участвал в няколко негови филма. От своя страна, Сандлър се е появявал във филмите на Шнайдер “Животното” и “Горещо маце”.

5 любопитни изказвания на Сандлър

“Представям си как Господ е казал: “Нека тримата най-добре изглеждащи мъже в Холивуд да имат деца!”(по повод дъщеря си Сейди, която е родена почти по едно и също време с дъщерите на Брад Пит и Том Круз)

“Аз съм червив с пари. Толкова е хубаво да бъда Адам Сандлър.”

“Доста съм секси, нали? Страшно съм секси! Не усещате ли какъв сексапил излъчвам?!”

“Чак сега осъзнавам колко съм грозен.” (след като се подлага на лазерна операция на очите)

“Във всеки филм правя както си искам. Изобщо не знам какво, по дяволите, си въобразявам.”