Няколко мародерски въпроса

193
Добави коментар
bedrovivan
bedrovivan

Няколко мародерски въпроса

Публикувано от Ivan Bedrov на 1 юни 2009 в категория някои мисли | 12 коментарa

Здравейте, мародери. Здравейте всички вие, които искате да знаете отговорите на въпросите. И искате политиците да обясняват действията си. И да отговарят за тях. Искате избраните от вас да се държат прилично, да не прилагат двойни стандарти, да не нарушават решенията, които самите те взимат. Не става дума за това дали вършат или не вършат работа. Искате само да се държат прилично и да си спазват собствените заповеди. И имате пълното право да го искате. А ако питате защо ви нарекох мародери, ето и отговорът: атакуван отвсякъде с въпроса „Какво е правил на банкет в деня на трагедията?“, вътрешният министър Михаил Миков определи това като „мародерска журналистика“.

А от тълковния речник знаем, че това не е хубава дума. Разбира се, че е по-лесно да атакуваш питащия с черен етикет, вместо да отговаряш на въпросите. В тази ситуация обаче министърът зададе много резонни въпроси – кой плаща за близо 750-те билборда на Яне Янев? Сигурен съм, че и вие искате да знаете. Сигурен съм, че искате да знаете и кой и с какви пари плаща черните клипове срещу Бойко Борисов и Иван Костов? Но ако някой посмее да пита министъра защо проявява двойни стандарти в любопитството си, рискува да бъде обявен за мародер.

Михаил Миков роди и крилатата фраза за Яне Янев – политически запъртък на тайни служби и неудовлетворен бизнес. Сигурно искате да знаете как министърът просто предполага нещо за тайните служби, чиято дейност той би трябвало да познава много добре. Защо тогава задава публично въпрос, на който не отговаря? Ако става дума за бившата Държавна сигурност, защо тогава МВР системно пречи на Комисията по досиетата в процеса на разсекретяване на архивите? Ако и вие си задавата тези въпроси, по-добре спрете. Никой не обича да бъде наричан мародер. 

картинка: http://w1.dwar.ru/