Елтън Джон идва в България

17
Добави коментар
kobrita
kobrita

Елтън Джон (EltonJohn.com) идва в България. Британската легенда е голямата звезда на фестивала Арена музика догодина.

Концертът на сър Елтън е на 6 юни 2010 г. на столичния стадион „Локомотив“, съобщиха организаторите от „София мюзик ентърпрайсис“  (СМЕ).

Те дават заявка за едно от най-грандиозните музикални събития в историята на България.

СМЕ доведоха у нас Кралицата на попа Мадона, която направи незабравимо шоу на Националния стадион „Васил Левски“ през август.

Представители на музикалния бизнес тогава коментираха, че след нейното гостуване можем да очакваме и други световни величия, които досега са подминавали страната ни.

Билетите за концерта на Елтън Джон ще бъдат пуснати в продажба на 7 декември (понеделник) на касите на НДК и в мрежата на „Тикетпро“ (Ticketpro.bg), както и в Пловдив, Бургас, Сливен, Велико Търново и Плевен.

20 хил. души ще имат шанса да го гледат и слушат на живо.

Зоната пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места, което ще ограничи капацитета на стадиона.

От 60 до 150 лв. струват билетите. ВИП местата са по 200 лв.

Изпълнителят пристига у нас със своя бенд, в който свирят петима души – Ким Бълард (клавишни), Боб Бирч (бас), Дейви Джонстън (китара, вокал), Джон Махун (перкусии, вокал) и Найджъл Олсън (барабани, перкусии). 

През март изпълнителят на Candle in the Wind и I’m Still Standing отпразнува своя 62-ри рожедн ден.

Той отложи пет концерта във Великобритания през октомври и ноември и прекара известно време в болница, където беше лекуван от сериозна бактериална инфекция и грип. Сър Елтън обаче се възстанови бързо и се върна на сцената (вж. видео с негови изпълнения през годините във Vbox7.com).

Тази година той тръгна на съвместно турне с Били Джоуел, което ще продължи поне две години. Графикът им е запълнен до края на март догодина с концерти в САЩ.

В Южна Африка пък британската мегазвезда ще гостува с Рей Купър.

От СМЕ припомнят, че през 2008 г. Елтън Джон беше поставен на трето място в класацията на списание Билборд за 100-те най-често класирани артисти в историята на Билборд Хот 100. Преди него са единствено Мадона (Madonna.com) и „Бийтълс“ (Beatles.com) .

През цялата си кариера той винаги е присъствал с поне един сингъл в топ 40 на класацията. Никой друг изпълнител досега не е постигал подобен успех.