„Фейсбук“ с половин милиард активни потребители

20
Добави коментар
jvasi
jvasi

Социалната мрежа „Фейсбук“ премина символичния праг от половин милиард активни потребители, съобщи съоснователят и шеф на компанията Марк Зукърбърг, цитиран от Франс прес.

„Това е важен праг за всички вас, които помогнахте за разпространението на „Фейсбук“ в цял свят.

Сега, много повече хора имат възможността да запазят контакт с онези, които са важни за тях“, отбелязва 26-годишният Зукърбърг в послание, поместено на блога на компанията.

Той подчертава, че „половин милиард, това е хубаво число, но не числата са от истинско значение. Онова, което е от значение, това са всички истории, които вие ни разказвате за влиянието, което имат вашите връзки върху живота ви.“

„Фейсбук“ е създаден през февруари 2004 г. от трима млади американци – 19-годишният по онова време Марк Зукърбърг и още двама студенти в Харвардския университет – Дъстин Московиц и Крис Хюз.

Девизът на базираната в Пало Алто компания, която има днес стотици служители, е : „Ние правим революционни неща“.

По случай минаването на прага от половин милиард активни потребители, „Фейсбук“ създаде ново приложение, което позволява да бъде разказано как социалната мрежа е била полезна за изпълнението на проекти – от обновяването на открит театър в централния американски щат Кентъки до учредяването на асоциация за борба срещу рака.

„Фейсбук“ съобщи, че е преминал символичния праг от 400 милиона активни потребители преди по-малко от шест месеца. Посещаемостта на социалната мрежа се е удвоила през последната една година.