Зелени имоти: енергийна ефективност домове

23
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Зелени имоти: енергийна ефективност домове

Сара Лонсдейл  тества най-новите „еко“ продукти в седмицата на  енергоспестяващите  жилища. Есента е на прага ни и капки конденз се появяват по прозорците в есенната свежест на сутринта, което е  нежелано напомняне, че студения сезон наближава. Тези от нас, които живеят в големи стари къщи ще се молят зимата да е мека и суха.

Но защо всяка година да се молим едно и също като можем да  направим нашите  домовете  по-енергийно ефективни.Ние ще ви помогнем в тази насока.“Най-честите коментари, когато хората идват  за първи път е:“ Но това е  нормална къща „, казва Крис Хендел.“Когато хората си мислят“ еко дом „, те изглежда  очакват да видят, някоя модерна къща от специално дърво или „хобит” къща. „Нашата къща е на около 100 години и изглежда не се различава от много други в района „, казва Крис, търговски директор на компанията.

Семейство Хелдълс  са намалили емисиите на CO2 с 62% и от  10,5 тона на 4 тона годишно дървен материал, като са изолирали пода, стените и таванско помещение, сложили са  дограма по прозорците, една печка на дърва и разбира се  нов бойлер.“Най-добрите неща са и  най-лесните и рентабилни. Изолацията е с цена £ 1000, а  горелката е £ 3000 и разбира се между тях е устройството  за намаляване на емисиите, „казва Крис. Друг добър ход е инвестирането в една притурка, която измерва съдържанието на влага на дървата.

„Ние можем да спестим  около £ 300 годишно за дървесина сега, което не е кой знае колко , но нека помислим и за природата. Джонатан и Клер Райт, които живеят в стара викторианска къща от 1870 г. например, се превърнаха в първите собственици, които  инсталираха  „StoTherm” свързани полистиролови  блокове на външните стени и  сведоха до минимум загубата на топлина.Блоковете се залепват към външната стена и след това се добавя 20 см  допълнителна изолация.

„Когато купихме къщата беше доста оръфана и в нашето проучване посочи, че стената е необходимо повторно да се ремонтира“, казва Джонатан – мениджър човешки ресурси. „Разходите излязоха около £ 15,000 но ни дава сигурност на по-ниски сметки.”

Друго интересно решение се оказва подмяната на двойните прозорци с дървен капак.“Не бях особено доволен за двойни стъкла на прозорците,“ казва Клер. „Намерих едно проучване, направено в  Глазгоу University,  според което изолираните капаци всъщност са по-ефективни от двойното стъкло.“Въпреки, че са направени някои радикални промени в техния дом, той изглежда като всяка друга викторианска къща. „Нашите строители ни нарича пионери, но ние просто се опитваме да намалим нашите сметки за гориво и да намалим въглеродните емисии.”