Ариман Блог » Blog Archive » Тестовете в НБУ – готови и решени

4
Добави коментар
pontifex
pontifex

Тестовете в НБУ – готови и решени

26 май 2011

Колкото по-достъпно става знанието, толкова по-трудно е да работиш с него. Студентът в сесия най-добре знае това. Той разполага с бърз интернет, с електронни енциклопедии, с модерни книжарници, с тонове учебници и богати библиотеки.

Но само на пръв поглед. Когато се явяваш на изпит, от теб не се очаква да знаеш всичко. Очаква се да знаеш само правилните отговори на въпросите от теста. А все още не е измислена по-добра система за оценяване от тестовете. Тестовете изискват прецизно познаване на точно определен спектър от информация по даден предмет. Обикновено този спектър се определя от преподавателите, от ръководителите на катедри, от образователната система въобще.

С други думи, всички знаят какво точно се иска от студента, с изключение на самия студент! Колкото и да си чел, пак може да те скъсат на изпита, защото не си прочел точно това парченце информация, което някой друг е сметнал  за важно. Или въпросите са зададени по такъв начин, че да те объркат.

Какво е решението на този проблем? Решението е да се подготвяме за тестове чрез самите тестове! Стандартизираните програми за оценяване на студенти, които са признати в цял свят, като GMAT, SAT и TOEFL, разчитат именно на този метод за подготовка – решаваш тестове до скъсване, за да дадеш правилните отговори на теста, който ще получиш накрая. За да разиграеш всички „комбинации”. Нещо като шах-мат.

Но дори в шаха комбинациите са преброени. А какво да кажем за тестовете от НБУ! Публична тайна е, че въпросите в тях много често се повтарят – най-вече при тестовете на един и същ преподавател в различните години. Ако не се повтаря целият тест, то със сигурност се повтарят част от въпросите в него. Ако не се повтарят самите въпроси, то със сигурност се повтаря логиката на въпроса, като само информацията в него е съвсем леко видоизменена.

Помагаме ви да акцентирате върху най-важното от образователния процес, за да имате повече време за всичко останало. Нашата мисия е да правим живота на учащите по-лек, а образованието – по-полезно!

>>> Искам решени тестове за НБУ!

>>> Помощ! Затрупан(а) съм от казуси!

Написано
на четвъртък, май 26th, 2011 at 22:23 публикувана в Новини.
Вие можете да следите отговорите през RSS 2.0 емисия.
Можете да оставите коментар.