Колко всъщност е голямо най- голямото куче на света?

10
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Скромните мерки на домашният им любимец достигнали 1,22 см от лапата до рамото, 2,13 см дължина и скромното тегло от…

Това ще бъде едно много интересно четиво за всички, особено за тези, които обичат да имат по някоя и друга животинка в къщата си.

Нашето голямо момче, което ще ви представим днес се казва Джордж, порода дог и е от Аризона. Още когато бил малко бебе, лапичките му били учудващо големи за куче на неговата възраст. Кристи и Дейв, семейството, което осиновило Джордж, дори и не предполагали какво ги очаква …

Хората, отглеждащи кученца порода Чихуахуа да прескочат следващите два реда 🙂

Скромните мерки на домашният им любимец достигнали 1,22 см от лапата до рамото, 2,13 см дължина и скромното тегло от 114 кг.

На 5 месеца, Джордж все още се държал като детенце – гонел опашката си и всички подобни игри, типични за кучетата на неговата възраст. Е, да. Само където другите 5- месечни животинки не биха имали ръста на възрастен лабрадор…

Растящ с по около половин килограм на ден, дошъл моментът в който, в прилив на щастие, Джордж бил способен да скочи върху стопанина си и да го повали на пода.

Неговият размер не останал незабелязан и за околните. В местния парк, други собственици се уплашили от това, да не би Джордж да навреди на техните любимци. Истината е, че той бил толкова кротък, че дори се оставял да бъде тероризиран от останалите обитатели на парка.

След като забелязали начина, по който големият ни приятел реагирал, а именно, когато около него имало няколко тичащи малки кученца да става тревожен и нервен, тогава разбрали колко мекушав характер има тяхното момче.   Джордж имал страх от водата, толкова голям, колкото и любовта му към спалнята на стопаните му.   Доста често им се случвало да спят на крайчеца, от двете страни на леглото, тъй като голямият им приятел, комфортно се бил наместил помежду им.

През лятото на 2006, проблемът с леглата генерално бил решен, със закупуването на собствен матрак за Джордж.   В момента той има собствена фен страница във Фейсбук с цели 70 000 последователи и е претендент за Книгата на Гинес.   Прекарва дните си, вършейки любимите си занимания – хранене, игра и спане.   Е, след като прочетохте тази история, бъдете внимателни, когато някой ви продава „мъничко кученце“, като ви увещава, че няма да порастне повече от размерите на котка … 🙂

hotarena.net

25/07/2011