Килограм тротил вдигнал във въздуха колата на Диков!

6
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Сашо Диков за взрива: Искат да ме сплашат…

Това заяви пред бтв изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Той допълни, че не е ясно как е задействана бомбата.

„Каквито и да са мотивите трябва решително да осъдим подобни актове, тъй като не спомагат за нормалното протичане на предизборната обстановка“, каза още министърът.

Според него, първата версия навявала на мисълта, че взривът е провокация, свързана с изборите. Веселин Вучков обясни, че не изключва възможност за провокация. „Вървим към момент, в който гражданите ще могат да направят своя информиран избор.

Подобни добре замислени и осъществени престъпни актове добре организирани трудно се разкриват. Както в случая с взрива срещу централата на РЗС и тук вярвам, че можем да задържим извършителя. Независимо дали Сашо Диков е критик на управлението всички трябва да осъдим подобни посегателства“, заяви Вучков.

„Извършват се всички видове процесуално-следствени действия във връзка с взрива“, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев. Образувано е досъдебно производство. Издирват се очевидци и свидетели на взрива на автомобила в столичния квартал „Гоце Делчев”.

Цяла нощ на мястото на взрива имаше служители на ГДБОП, СДОТО и Столичното МВР. Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се извършителите на взрива“,  съобщи още главният секретар.

По време на самия взрив, Сашо Диков се е намирал в дома си. “Чу се страхотен взрив, разхвърчаха се стъкла. Бомбата е била поставена при шофьорското място, тъй като предния капак е нагънат. Изкривена е и самата врата при шофьора.

Взривът идва в момент, в който в София е председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателят на Европейския парламент Йежи Бузек и лидерът на най-Европейската народна партия Жозеф Дол. Сигурността на гостите е гарантирана, каза още Веселин Вучков.

На 10 февруари тази година, подобен взрив избухна и пред редакцията на вестник “Галерия”. Тогава в София бяха на посещение четирима европейски комисари.Ако има доволни от снощния взрив, то това са противниците на сегашната власт, които искат да я дискредитират. Цели се и втори заек – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно, коментира в интервю за бТВ директорът на Канал 3.

Той повтори, че не е получавал заплахи от никого. На въпроса кой все пак може да е недоволен от говоренето му, Диков каза, че ще продължи да говори за очевидните неща. “Ще продължа да говоря, че Цветанов е недоразумение, че “Октоподът” е фарс, че никой не иска да разследва далаверите във футбола”.

Диков си спомни, че преди ден-два говорил от екрана на Канал 3, че в държавата трябва да се промени нещо сериозно. “Исках за първи път да приканя хората да гласуват. Хора, дайте да гласуваме! Не може да оставяме властта в ръцете на далавераджии, тези избори са най-важните от 20 години насам”, каза още Диков.

Според него паралелът с взрива пред редакцията на в. “Галерия” е неизбежен. “Не искам да спекулирам със ситуацията. От моя случай са минали едва 8-9-часа , а при “Галерия” – 8-9 месеца и няма резултат. Взривът не е разкрит, както и сума други престъпления. Борбата с престъпността е фарс”, заключи журналистът.

Тази сутрин пред Нова тв директорът на СДВР комисар Валери Йорданов каза, че все още е рано за версии за това кой е взривил колата на Диков. От изявленията на журналиста той разбрал, че Диков не е получавал заплахи. Предстоят нови разпити.

БЛИЦ

14/10/2011