УХТ – Пловдив, започна академичната година с обновени корпуси и библиотека

1
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

Ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) – Пловдив, проф. Кольо Динков и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев откриха обновените по европейски проект към МРРБ три корпуса и библиотека. Това стана днес (1 октомври) по време на тържеството по случай откриването на новата академична година, съобщиха от висшето училище.

В словото си ректорът приветства първокурсниците, очерта приоритетите пред ръководството през новата учебна година и благодари на всички, работили по проекта „Енергийна ефективност, подобряване на достъпа на хора в неравностойно положение в Университета по хранителни технологии – Пловдив, и модернизация на информационното обслужване“.

Заместник-министър Симидчиев напомни на новопостъпилите студенти, че в УХТ имат възможност да завършат атрактивни и търсени специалности, които ще ги направят конкурентоспособни специалисти на пазара на труда.

Поздравителен адрес от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов поднесе парламентарният секретар на МОМН Драгомир Маноилов.

Председателят на Студентския съвет Десислава Пирчева пожела на първокурсниците да успеят да сбъднат мечтите си по време на своето следване. На церемонията в аула „Проф. М. Бешков“ присъстваха народните представители Менда Стоянова, Стефан Дедев и Захари Георгиев, генералният консул на Турция Шенер Джебеджи, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и на район „Централен“ Райна Попова, ректори на пловдивските висши образователни институции, студенти, преподаватели и участници в успешно приключилия проект. Изпълнения на академичния хор на АМТИИ – Пловдив, и студентския танцов състав „Пълдин“ при УХТ допълниха празничната атмосфера.