Съвети за разопаковане и подреждане

3
Добави коментар
stoqn40to
stoqn40to

Последната част от преместването е разопаковането и настаняването в новия ви дом. Този етап може да отнеме най-много време, но пък може да бъде и най-забавния. Разопаковането ви позволява да подредите новото си жилище по нов, страхотен начин. Когато обаче започнете да се лутате в морето от кашони, добре е да имате някаква организираност, за да се справите възможно най-бързо и безпроблемно. В този материал ще ви дадем няколко съвета в тази насока. И помнете, не е нужно да разопаковате всичко веднага

1. Разопаковайте стая по стая. Започнете с кухнята, за да може да се подсилите, когато се уморите. Предметите, които няма да ви трябват веднага, можете да оставите настрана за по-нататъшно разопаковане и обмисляне на подредбата. Следваща трябва да е банята. Проверете дали всичк работи нормално – кранчета, тоалетна, душ. Убедете се, че имате тоалетна хартия, шампоан и сапун.

2. Добре е да поставите по-големите мебели като легла, дивани и ракли преди да започнете да разопаковате. Така подреждането на нещата ще е много по-лесно. Нека всеки член на семейството се заеме със стаята, в която ще спи, и я подреди по удобен и уютен за него начин. Работата по хола трябва да е комбинирано усилие на всички в домакинството, защото ще го споделят. Там вероятно ще трябва да поставите доста електроника, така че това е идеалният момент да организирате окабеляванията,контактите и разклонителите по някакъв начин. Когато сте готови с кухнята, банята, спалните и хола , можете да помислите и за килера или гаража ви.

3. Направете опис на всичко, което имате и потвърдете, че няма нищо загубено. Ако има щети по предметите, запазете ги като доказателство. Не забравяйте, че можете да се възползвате от застраховката само определен брой дни след преместването. Започнете да си водите списък на нещата в новия ви дом, които изискват скорошен ремонт и поддръжка.

4. Поиграйте си на интериорен дизайнер. Добре е първо да си нарисувате и направите план кое-къде ще стои. Все пак изтриването, вместо вдигане на гардероб, може да ви спести едно сецване на кръста.

Да подредите мебелите си така, че стаята да изглежда отворена и в същото време удобна за живот, е жизненоважна част от настаняването ви в новия дом. А той вероятно няма няма да изглежда така, както сте си го представяли преди известно време, но ако предприемете тези няколко важни стъпки сега, то вероятно ще успеете да го направите такъв в бъдеще.

Tags: мебели, нанасяне, настаняване, нов дом, разопаковане

This entry was posted
on петък, ноември 9th, 2012 at 13:03 and is filed under Хамали.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.