Как да си направиш холивудски къдрици

1
Добави коментар
Just_Fabulous
Just_Fabulous

Големите естествени къдрици бяха най-горещата визия на наградите Златен глобус. Страхотни новини: фасулски лесно е да си ги направиш в домашни условия! Ние ще ти покажем.

Как да си направиш холивудски къдрици © Айла Фишър (EPA/PAUL BUCK за БГНЕС)

Луксозните звездни къдрици определено бяха на почит на тазгодишното раздаване на наградите Златен глобус. От големите естествени вълни на Айла Фишър до женствено прищипаните секси къдри на Джей Ло, това беше звездната прическа на вечерта! Ние в Cosmo също сме фенки на големите къдрици. И как да не ги обичаш? Носят се толкова лесно и нямаш нужда от пълно бойно снаряжение от разкрасителни уреди, за да изглеждаш лъскава и секси. Всъщност, ако си от мацките, които не се приготвят по 3 часа преди излизане, това е перфектната прическа за теб за моментите, когато искаш да промениш нещо във външността си.

Ето го и най-простият начин да се сдобиеш с красиви вълни в косата:

1. Положи основите, докато косата ти е все още мокра. Впръскай стилизиращ спрей в корените и по продължението на гривата си. Можеш да използваш също и мус.

2. Раздели косата си на път по средата или страничен – според предпочитанията си.

3. Започни да сушиш косата си, докато стане суха на 90%. Ако имаш права коса, я извивай с помощта на кръгла четка по време на сушенето.

4. Раздели косата си на две или четири опашки и ги завържи. Броят на опашките зависи от големината на къдриците, която искаш да постигнеш.

5. Вземи всяка от опашките и навий косата като започваш от края. Навивай и закрепяй с фиби в малко кокче.

6. Издухай опашките си със силната струя на сешоара, докато косата ти стане напълно суха.

7. Остави навитите в кок опашки още 10-20 минути, за да се закрепи косата ти в това положение. Извади косата си от опашките точно преди да излезеш и оформи къдриците си с пръсти. В никакъв случай не разресвай.

8. Напръскай отново косата си със стилизиращ спрей, за да се задържат къдриците ти повече време. Добави сладък аксесоар и си готова да се покажеш в пълния си блясък.

Казахме ти, че е много лесно, нали?

Етикети: козметика, козметични трикове, коса, красота, прическа