Съвети за начинаещия градинар

3
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Ако сте от начинаещите градинари, които те първа навлизат в градината, отглеждат цветя и се грижат за стайни растения, ето някои полезни съвети, които могат да са ви от полза.

Не поливайте цветята с току що налята вода – ако е хлорирана, може да разболее растенията.
Използвайте употребените пакетчета чай или утайката от кафе, за да поддържате Ph-то на почвата.
Ако не можете да почистите глинените саксии от полипите по дъното им, използвайте спрей от равни части ябълков оцет, вода и спирт.Не дръжте саксиите на течение, дори да е за малко, когато проветрявате!Не оставяйте изпадалите листа и цветове в почвата на растението, защото при гниенето си може да заразят цветето с бактерии.Поливайте умерено. Не си мислете, че ако на вас ви е топло, трябва да „наводнявате“ цветето сутрин и вечер.
Ако видите, че в саксията има червей, сложете вътре гнила ябълка и той бързо ще премести.
В случай, че растенията ви заболеят от листни въшки, пробвайте да ги изгоните, като измиете цветята със сапунен разтвор и накрая изплакнете с чиста вода.Оглеждайте се за бурени. Ако не предприемете спешни мерки срещу тях, бъдете сигурни, че плевелите ще превземат градината.Бъдете реалисти. Не купувайте прекалено много цветя и не правете грандиозни планове. Навлизайте в градинарството стъпка по стъпка.

07.03.2013/ Христина Спасова