Ако искате да сте по-здрави, вземете си куче | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Собствениците на кучета се радват на по-добро физическо и психическо здраве от останалите хора, смятат американски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Анализирайки данните от десетки различни изследвания, специалистите от Американската сърдечна асоциация установили, че притежателите на домашни любимци по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и по-бързо и лесно се възстановяват след претърпени инфаркти.

 

 

Една от главните причини за наблюдаваното явление е свързана с факта, че собствениците на кучета имат по-висока физическа активност, тъй като трябва да разхождат своя четирикрак приятел поне по два пъти на ден. Освен това присъствието на домашен любимец в дома подобрява настроението и намалява стреса.

 

Всичко това резултира в по-нисък риск от затлъстяване и развитие на всички, свързани с него болести, като диабет от втори тип, висок холестерол и сърдечно-съдови заболявания. В допълнение хората, грижещи се за куче, имат по-оптимистична нагласа към живота и съответно по-рядко страдат от депресивни състояния.