Здрава и блестяща коса през лятото

3
Добави коментар

Дългата, здрава и бляскава коса е винаги актуална. Слънцето, стресът, небалансираното хранене и други фактори обаче я подлагат на изпитания през лятото.

Здрава и блестяща коса през лятото

Най-добрият начин да избегнете неприятните последствия за косата през лятото е като изградите правилна защита.

Несъмнено качественото измиване е първата стъпка към безупречния вид на косата и прическата. Специалистите съветват да избягвате шампоаните, които действат изсушаващо, което е пагубно за косата през лятото. По-добре заложете на формули с балансирано р.Н., които ще възстановят естественото ниво на р.Н. на косата и така тя ще бъде лесноуправляема.

Редовното подхранванена кожата на главата ще ви помогне да възстановите загубената хидратация и да поддържате гривата си бляскава и еластична. Потърсете продукти с протеини, кератин и аминокиселини, които заздравяват и защитават косата, като я правят плътна и гъста. Пантенолът (витамин В5) също е от съществено значение за растежа на косъма, а за да възстановите хидратацията, търсете съставки като урея, млечна киселина, лецитин.

Слънцето уврежда и изсушава косъма, затова и краищата лесно се накъсват и изтощават. В комбинация с горещините и морската вода заради солта, косъмът още повече губи еластичността си. Затова ако обичате да прекарвате повече време сред вълните или в басейна, след всяко излизане пръскайте косата си със спрей с ултравиолетова защита. След плажа използвайте подхранващ шампоан и го комбинирайте с маска за коса вместо балсам, за да възстановите защитните й сили. Повече грижи трябва да полагате за косата, ако е боядисана, защото под влияние на слънчевите лъчи, тя става още по-чувствителна и склонна към изтощаване. Хубаво е да имате под ръка защитно олио, което да използвате преди излагане косата на слънце. Почистващите продукти трябва да не съдържат твърде агресивни съставки, за да не натоварват допълнително косата. И без значение какъв тип е тя, едно е сигурно – трябва да имате слънцезащитен продукт за нея, както и да я подхранвате допълнително.

Нашите предложения за КОЗМЕТИКА ЗА КОСА: