Безплатни забавления в Ню Йорк това лято – тема за Ню Йорк – Idi.bg

14
Добави коментар
tao
tao

Ню Йорк се слави най-вече с хамбургерите и бейзбола, но освен това в целия свят няма друг град като него, където ежедневно да се предлагат толкова много безплатни забавления. Лятото в града никога не е било по-достъпно и вълнуващо.

Шекспир в парка

„Комедия от грешки“ и новата музикална адаптация на „Напразните усилия на любовта“ на Барда дават възможност на публиката да се наслади на елизабетинска драма на открито, точно както по времето на Шекспир. Това се случва в открития театър „Делакорт“ в Сентръл парк. Всички билети са безплатни и човек може да се сдобие с тях по различни начини – например като ги  вземе от театъра или по Интернет.

Нюйоркската филхармония

По време на концертите на Нюйоркската филхармония през редовния сезон човек трябва да изхарчи пари, за да се облече добре, трябва да седи спокойно и да се наслаждава на изпълненията на филхармонията в Avery Fisher Hall в Lincoln Center. През лятото обаче оркестърът разхлабва папийонката, като изнася безплатни концерти в някои от най-красивите паркове на града. Публиката също има възможност да се отпусне с одеяло и кошница за пикник в компанията на приятели, които обичат музика. Тази година филхармонията ще изпълнява Концерт за чело на Дворжак и Симфония № 5 на Чайковски в Сентръл Парк в Манхатън, Проспект Парк в Бруклин, Ван Кортланд Парк в Бронкс и парк Кънингам в Куинс.

Хай Лайн

Напоследък, ако споделите с някой нюйоркчанин колко много обичате, да кажем, Сентръл Парк или Брайънт Парк, той малко самодоволно би ви попитал дали сте ходили в Хай Лайн. В миналото това е била железопътна линия за превоз на товари, която сега е превърната в уникален обществен парк, спускащ се по Уест Сайд на Манхатън от 30-та улица до Уест Вилидж. Мястото е изключително достъпно, включително за инвалиди. Въпреки че тук няма да чуете пиеси на Шекспир, нито пък ще можете да се повеселите на въртележки, ще имате уникалната възможност да погледнете към града от различен ъгъл и да се включите в организираните обиколки, а във вторник и в наблюдение на звездите. И всичко това безплатно.

Музей за детско изкуство

Музеят за детско изкуство вдъхновява не само децата, но и техните родители, като ги кара да се фокусират върху дейности, свързани с ръчния труд, както и върху образователни презентации, представени от персонала, който безспорно има подход към децата. Не сте сигурни дали изкуствата и занаятите ще са интересни на детето ви? Между 16 и 18 ч. в четвъртък следобед вие определяте колко да платите за вход в музея.

Национален музей на американските индианци

Нюйоркчани завиждат на жителите на Вашингтон за възможността безплатно да посещават музеите към Смитсоновия институт, но всъщност забравят, че Манхатън също си има  Смитсонов музей и това е Националният музей на американските индианци. Той е посветен на историята и културата на коренното население на Америка. Освен постоянните изложби, тук редовно се правят презентации, свързани с музика и танци.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 560 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност