Зловещо! Китайци ядат като деликатес супа от бебета за здраве и потентност

13
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

ДАНС разследва тайна канибалска секта в Благоевград

2015-04-09 09:05:44

Журналистическо разкритие шокира света с действащ зловещ ритуал в Китай да се ядат бебета.

Според стари ръкописи тези практики са били описани от древността, но журналистите останали поразени установявайки, че и днес яденето на бебета от хора се приема в някои части на Китай за истински деликатес. 

До разкритието се стига, след като в е-майл до Сеулския The Seoul Times са били изпратени снимки и информация за тази зловеща практика в провинция Гуанджоу. При разследването в града, журналистите установяват, че човешки ембриони са използвани за повишаване на потентността и общото здраве.

Репортерите попаднали на семейство, което вече имало две дъщери, а третото, което очаквали било отново от женски пол. За това решили да продадат на познавачи на вкусната храна пет месечния фетус.

Бебетата, които били родени мъртви се продавали за по 2000 юана (240 евро), а тези, които били абортирани се търгували за по няколко стотин юана. Изкупувана била и плацентата.

В Гуанджоу консумирането на фетуси се превърнало в гурме за богаташи. Бебешките трупчета можели да се поръчат дори през месните болници. Разследването на журналистите ги отвело до провинция Лионинг. Там консумацията на човешко месо била с огромни размери. Желаещите парвенюта от елита били готови да платят луди пари за да опитат от себеподобните си. Мераклиите за вкусната храна станали толкова много, че се чакало с месеци. 

По думите на госпожа Лиу, вкусните манджи от бебета стимулирали и кулинарния туризъм. Много били тайванските бизнесмени, които посещавали провинцията единствено с гурме цел, а оценките им били, че ястията са истински деликатес и афродизиак. Като по-платежоспособните получавали и по-качествени бебешки трупчета – на мъжки индивиди.

Според проучването на журналистите една от основните причини за канибализма, вилнеещ в Китай, е демографският приръст и желанието на мнозинството от семейството новороденото им да е от мъжки пол, както и невъзможността на бедните прослойки да се грижат за децата си.

Скандалът тепърва набира сила в Китай и все още не е ясно как ще се намесят полицията и съдебните власти. Коментира се налагане на международни санкции срещу Китай заради възраждащия се канибализъм.

Вижте ТУК ужасяващи автентични снимки на гозби от бебета документирани от Селуския „Таймс“. Те предизвикаха гняв в социалната мрежа. Снимките не се препоръчват за лица под 18 г.