Защо газираните напитки са опасни?

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Газираните напитки са пълни с боклуци, които се натрупват в организма ви, а свръх консумацията реално ви разболява!

Вижте какви болести ви чакат, ако пиете газирани напитки!

Затлъстяване

Консумирането на подсладените със захар газирани напитки добавя вредни и излишни калории, които водят до наднормено тегло и затлъстяване. Наднорменото тегло и затлъстяването са значими рискови фактори за развитие на диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и остеоартрит.

Кариес

Редовното пиене на газирани напитки уврежда зъбите. В устата има бактерии, които се хранят със захар, а те произвеждат химични вещества, които разграждат емайла на зъбите. Когато емайлът ерозира, меката сърцевина на зъба е изложена на опасност. Така пиенето на газирани напитки насърчава процеса на разлагане на зъбите и води до кариеси, а от там се увеличава и вероятността по-бързо да останете без зъби. Така че, ако обичате газирани напитки, побързайте да си сложите изкуствени зъби!

Разрушават се костите

Проучване на учени от САЩ доказва, че жени, които пият газирани напитки получават повече фрактури, защото не получават достатъчно калций и витамин Д, които са необходими за здравето на костите. Това става, тъй като газираните напитки разрушават тези вещества от млечните продукти. Пиещите газирани напитки момичета и млади жени поставят началото на болестта остеопороза, която може да ги застигне след не много години.

Газове и киселини в стомаха

Газирани напитки съдържат разтворен въглероден диоксид, който става на газ, когато се загрее до температурата на тялото в стомаха. Консумирането на газирани напитки може да доведе до многократно оригване и газове, от които стомахът се подува, поради натрупването на въглероден двуокис. Храната и стомашната киселина започват да се връщат по хранопровода и предизвикват парене и кисел вкус в устата.

Бисфенол А

Токсичният химикал бисфенол А се използва като съдържание в пластмасата, от която се правят бутилките. Тази отрова атакува организма ни и причинява различни тумори и всякакви болести. ЕС забрани използването на този химикал за направата на бебешки шишета през 2011 г., но за останалите производства това не важи. Има много малко компании, които са направили това и е отбелязано на бутилките, но това се отнася предимно за шишетата с минерална вода. Газираните напитки са отрова и вие трябва да спрете да ги консумирате!