Рома изпусна да бие Лацио, 0:0 в дербито на Рим

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Лацио и Рома завършиха наравно 0:0 в мач от 23-тия кръг на Серия А. „Джалоросите“ определено бяха по-добрият отбор в дербито на Рим, но множеството пропуски, които направиха, ги лишиха от заслужен успех.

В началото на мача Морган Де Санктис изби опасно центриране от главата на Мирослав Клозе, а удар на Флоренци излезе в аут.

В 25-а минута пък Жервиньо мислеше, че е открил резултата, но попадението му не бе зачетено заради засада. Котдивоарецът добави топката във вратата, след като преди това Бериша бе избил опасен удар на Майкон. Оказа се обаче че нападателят е в засада, заради което гол нямаше.

В 38-а минута Пянич бе близо до попадението, след като изскочи зад отбраната след извеждащ пас на Майкон между двамата централни защитници, но първото докосване на босненеца бе лошо. До края на полувреме Жервиньо и Тоти също се отчетоха с пропуски.

В началото на втората част нов изстрел на Жервиньо бе спасен от Бериша, а малко след това Пянич направи втори сериозен пропуск като стреля неточно от отлична позиция.

До края на мача Рома продължи да бъде по-добрият отбор на терена, но Бастос и Дестро направиха поредните пропуски и в крайна сметка дербито завърши наравно, въпреки превъзходството на Рома.

В останалите мачове:

Ливорно – Дженоа 0:1

Парма – Катаня 0:0

Сампдория – Каляри 1:0

Верона – Ювентус 2:2