Камелия по цици на мартеничка

2
Добави коментар
br1
br1

И този 1 март няма да мине без върховни простотии.

Традициите за празника на Баба Марта вече са далеч от червено-бялото украшение за здраве, с всяка изминала година любимите Пижо и Пенда се израждат все повече в чудовища.

Модата на тази ранна пролет явно ще залегне в значките, след като хитът на пазара е фолк дивата Камелия, лъснала по голи гърди на мартеница.

Певицата се усмихва съблазнително от картинка, на която са завързани преплетените бял и червен конец, пише “Всеки ден“.

Клиентите реагираха доста разнопосочно. Повечето определиха голата мартеница като пошла търговска практика. Някои купувачи пък, особено от мъжката част, коментираха, че може и да е просташко, но Камелия поне имала какво да покаже и било приятно за окото.

Мартеницата на цена от 1,50 лева стана повод фолк звездата да бъде шеговито наричана новата Пенда, зевзеци дори заявиха, че чакат значка, на която да е гола в цял ръст и да й се вижда „пендата“, а някои започнаха да предлагат и кандидати за образа на Пижо.

През последните години търпеливият българин се нагледа на какво ли не, когато става въпрос за така обичаната пролетна традиция. Мартеници с филмови герои, мартеници с емблемите на футболни отбори, повечето от които дори не са български, мартеници със световни знаменитости. Не липсваха, разбира се, и фолк звезди като Азис, Анелия, Райна, Борис Дали, Галена и други, но досега поне бяха облечени.

Дали Камелия знае, че някой върл чалга фен ще се пъчи на 1 март с нейния образ по цици, не е ясно. Но фолкаджийката не за първи път е замесена в скандал с поругаване на български символ. През 2010 г. Камелия втрещи цяла България, като се появи на концерт, облечена в нещо като рокля, направена от трибагреника. Облеклото, освен че беше подигравка с националния флаг, щедро откриваше прелестите й. Тогава тя се оправда с годишнината от Освобождението и обясни, че го е направила, защото е истински патриот и не се срамува, че е българка.