Братя Галеви не са задържани!

1
Добави коментар
mignews
mignews

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че към момента не разполага с информация Братя Галеви или поне един от тях да е задържан.

Вчера жълт сайт съобщи „ексклузивно“, че по информация на „високопоставен полицейски източник“ около 17,30 часа вчера в чужбина е арестуван един от дупнишките бизнесмени. Той не бил оказал съпротива при задържането. Не се съобщава обаче за кого става дума – за Пламен Галев или за Ангел Христов.

От МВР заявиха, че издирването им продължава.

Двамата бяха окончателно осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване. Оказа се обаче, че са изчезнали и не влязоха в затвора.  Те бяха обявени за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол. Периодично се появяваха различни информации къде се намират, като основното предположение беше Латинска Америка.

След като бизнесмените избяха, Спецпрокуратурата ги обвини задочно за пране на 35,5 млн. лв. като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери.  Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество наложи запор на техни имоти за над 4 млн. лева. Делото обаче, както и много други подобни, засега е спряно, тъй като се чака тълкувателно решение на Върховния касационен съд.