Р. Димитров: Пазарите в очакване на изявлението на Джанет Йелън

4
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

Доларът остава под натиск преди изявлението на Джанет Йелън, като голяма част от пазарните участници са обнадеждени за еврото, като очакванията са, че двойката EUR/USD може да достигне до 1.40 – казва пред Forexnews.bg Ростислав Димитров от Адмирал Маркетс. Пазарът е в очакване и на решението на FOMC, касаещо месечния бюджет по програма за закупуване на активи, която в момента е 55 млрд. долара, като очакванията са за понижение до 55 млрд. долара.
Технически, двойката намери съпротива около зоната – 1,3940, като все още двойката продължава да се намира над 20 и 50 периодните плъзгащи средни. Преминаването на цената под нивата на плъзгащите – 1,3880 е възможно да доведе до понижение, което е възможно да достигне до някое от следващите нива на подкрепа – 1,3830, 1,3770.
Независимо от реакацията на пазара по време на новините, важно е да се знае, че трендът при двойката е възходящ, което отново беше потвърдено, след като цената успя да премине над върха 1,3892. В случай на по-значима корекция, важно ниво на подкрепа ще бъде зоната около 23.6 фибоначи и възходящата тренд линия. Започналото движение на цената от 13.03 наподобява формация триъгълник, който най-често се свързва с конфигурация, която потвърждава наличието на тренд. В други случай, конфигурацията се изпозлва като обръщаща. Ключово важен момент е пробив на някоя от страните на конфигурацията – допълва валутният анализатор.
 
 
Анализът не е съвет или препоръка за откриването, промяната или закриването на позиции с валутни двойки на финансовите пазари, тъй като отразява мнението на автора и може да не сбъдне.