Google стартира нова услуга – Google domains

4
Добави коментар
stoineff
stoineff

google domains

Гигантът Google взриви IT средите с новата си услуга – Google Domains.
Очаква се този проект да обърка планове на много от досегашните регистратори.

Тъй като ние от Creative ideas & design работим в сферата считаме, че информацията ще промени драстично статуквото, онлайн бизнеса и начина на работа в Интернет.

Google обяви вчера , че компанията е в процес на  изграждане и пускане на  услуга за регистрация на домейни, наречена Google Domains. Продуктът все още е в ранен етап на работа, така че за сега има само beta версия, която към момента все още няма всички функции.

Google реши да пусне на пазара  продукта, тъй като, според неговите изследвания, 55% от малките предприятия и малкия бизнес все още не разполагат с уебсайт.

С тази стъпка Google смята, че ще  да направи повече, за да помогне старта  компаниите и малкия бизнес, като засилят  тяхното онлайн присъствие.  Google домейни няма да продават  хостинг, но доста от големите доставчици Squarespace , Wix , Weebly и Shopify подписаха на като партньори и ще предлагат услугата.

Когато Google Domains стартира официално обществеността, ще бъде в състояние да купуват и продават домейни чрез услугата. За разлика от някои други фирми регистратори на на домейн, Google няма да ви таксува допълнително, за да регистрирате вашето домейн име. Вие ще можете също да създадете до 100 имейл адреси към домейна  и най-много 100 персонализирани под-домейни. Google Domains също ще използва собствени DNS сървъри на компанията, така че посетителите трябва да получат пъргавото време за реакция, когато те удари вашия сайт.

Ако сте заинтересувани от изпробването на Google Domains вижте линка в началото на статията и следвайте инструкциите.

Ето и част от ревюто на услугата:

Изграждане на сайт

Независимо дали сте новобранец или ветеран, нашите уебсайт хостинг доставчиците  предлагат всичко, което ще ви трябва за да създадете лесно красив сайт. Това е допълнителна услуга, предлагана от Shopify, Squarespace, Weebly и Wix. За допълнително заплащане, ще се радвате на сигурен, надежден хостинг, адаптивни (responsive) уеб шаблони и мощни функции, чрез които да създадете онлайн магазини за електронната търговия. Не е задължително да умеете да кодирате и да разбирате от дизайн.