Кандидоза – лечение на гъбички кандида

1
Добави коментар
jasminivanova
jasminivanova

Кандидозата, известна още и като кандидозен колпит (а също така известна и като млечница) е заболяване което близо седемдесет процента от жените по света преболедуват през някакъв етап от живота си. Причинителите на болестта Кандидоза са гъбички които се числят към рода Кандида и от там идва и наименованието на самото заболяване – Кандидоза. Микроорганизмите от рода Кандида са изключително малки и не могат да се видят с невъоръжено око. Тяхното размножаване става с помощта на спори. Преди време се е считало, че болестта Кандидоза е предавана по полов път, но към днешна да та са известни много случаи на страдащи от болестта жени и деца които не са водили полов живот. На лекарите са известни на сто и седемдесет вида гъбички Кандида. Голяма част от тях са известни с това че пребивават в тялото на човек без да му причиняват никакви вреди. При определени обстоятелства обаче тези микроорганизми се активират и стават изключително опасни за своя преносител.

Известни причини водещи до развитие на Кандидоза:

– Прекаляване с антибиотици

– Прием на лекарства потискащи имунната система

– Хронични заболявания (най-вече възпалителни процеси)

– Бременност (също така и менструация)

– Липса на витамини C, B1, B6

За да сведете риска от заболяване от Кандидоза през топлите летни месеци е добре да: не носите бельо от синтетични материали, не носите прекалено тесни гащи, не ходите на обществени басейни, бани и сауни и не на последно място да спазвате много завишена лична хигиена.

Най-често срещаните симптоми при Кандидоза са: голямо количество влагалищен секрет, специфична миризма от влагалището, сърбеж, почервеняване и подуване на половите органи. Много често се случва заболяването да доведе до рецидив, затова не е важно просто да се справите със симптомите ами е от особена важност да не допускате заболяването да рецидивира.

Когато инфекцията започне да се развива в устната кухина, тя се нарича „млечница“. На външен вид тя изглежда като бели налепи и плаки върху езика, сливиците и лигавицата на бузите.

Въпреки развитието на съвременната медицина и пробивите в научните изследвания, на практика борбата с болестта Кандидоза не е на път да бъде спечелена, а по скоро води към задънена улица. тежката артилерия която имат лекарите в битката срещу Кандидозата са противогъбичковите химиотерапевтици, но дори и с тяхна помощ лечението е много трудно, продължително и сравнително неефективно. Надеждите за справяне с тези инфекции са в био-резонансните терапии но дори и там нещата не са развити на сто процента.

Много в важно да не прибягвате към хомеопатично лечение на болестта Кандида. Най-добре е веднага да отидете на лекар и да ви направят изследвания за да се установи кой точно вид гъбички са причинили инфекцията от която страдате. Ей така, от обща култура е хубаво да знаете, че най-вероятно лекарят ще ви предпише клотримазол, вагинални свещички или друго лекарство, най-вероятно от същата лекарствена група. Пригответе се психически за едно дълго лечение, защото лечението на Кандидоза  продължава много след като са утихнали първоначалните симптоми (продължава с години и то ако имате късмета да не рецидивира).

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp