Как да правим хубави селфита?

1
Добави коментар
how2bg
how2bg

Селфито е забавен начин на покажете на света своята увереност, индивидуалност и стил. За да направите хубаво селфи, не е достатъчно просто да поставите камерата пред лицето си и да снимате. Доброто селфи изисква планиране и ясна идея.

Снимайте се от различни ъгли, за да можете да прецените коя е вашата „добра страна”. Дръжте камерата малко по-високо от главата си – така очите ви ще изглеждат по-големи, а носът ви няма да е сплескан.

Когато правите селфи, стремете се винаги да показвате нещо ново. Дали това ще са нови обеци, прическа, цвят на косата, нови очила или нещо друго, уверете се, че в кадъра зад гърба ви няма нещо, което да отвлича вниманието от това, което искате да покажете. Повечето несполучливи селфита се дължат именно на странни обекти и неловки ситуации, които по невнимание са влезли в кадър.

Подчертайте само една част от лицето си, която харесвате най-много. Например ако харесвате устните и усмивката си, направете си селфи, като си сложите само ярко червило, а ако предпочитате очите си, сложете си спирала, молив за очи и леки сенки.

Усмихвайте се. Има толкова много усмивки, които може да изпробвате. Можете да си поиграете с различни усмивки – например съблазнителна, саркастична, хладна, забавна, тъжна, глуповата и т.н. Без значение каква е, усмивката е един от най-високо ценените и очарователни изрази.

Когато си правите селфи в цял ръст, оставяйте минимално пространство отстрани. Това ще фокусира вниманието върху вас, а не върху произволни обекти на заден фон. За да изглеждате слаби, застанете леко настрани, като сложите единия крак пред другия, а свободната ръка леко отпусната на бедрото.

Запознайте се кои пози са на мода и кои се считат за отминали. Има селфита, които станаха популярни в цял свят, не се притеснявайте да ги копирате – важното е да внесете нещо от себе си. Например направете си селфи с така нареченото „патешко лице”, но  ако добавите доза хумор, с лека усмивка или намигване, приятелите ви ще осъзнаят, че е умишлено и ново за вас.