Нуждае ли се душът ви от ремонт?

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Източник

Както всяка друга ВиК част, така и душът трябва да се ремонтира. Ако ръкохватките му започнат да се въртят по-трудно, регулирането на температурата на водата не е така прецизно или започне да капе, въпреки че е спрян, то той трябва да се поправи или да се замени с нов. Ще ви запознаем с някои основни неща, които трябва да знаете за този тип дейности. А ако планирате цялостен ремонт на баня, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти.

Можете ли сами да се справите с ремонтирането на душа?

Източник

Има няколко на брой части за подмяна, намиращи се в батерията и в душа, с които трябва добре да сте запознати, за да се справите сами. Ръкохватки, вентили, уплътнения, преходници, маркучи, глава за батерия, все неща, които често се повреждат и трябва да бъдат заменени. Разбира се, такъв ремонт не би представлявал трудност за майстор по ВиК, но и всеки, който поне малко е запознат с тези неща, би се справил с помощта на подходящите инструменти.

Виж още: Мивки с модерен и креативен дизайн

Смяна на ръкохватките

Източник

С времето ръкохватките, както на душа, така и на мивката, най-често се износват или повреждат, а подмяната им е най-лесна и бърза. В магазинната мрежа се намира голямо изобилие от различни модели и цветове, подходящи за всяка баня. За този малък ремонт се нуждаете само от новата част, няколко отвертки, свободно време и желание. Понеже при него не се разглобява вътрешността на батерията, не се изисква спирането на водата от главния кран.

Подмяна на батерията-лесно или сложно?

Източник

Неминуемо идва време, когато батерията се поврежда или просто, поради цялостен ремонт на банята, искате да смените старата с нова. Този вид ВиК проект изисква повече умения и инструменти. Това е от този тип ремонти, с които, ако се захванем и не знаем какво точно правим, можем да си нанесем повече вреди, отколкото ползи. Разбира се, посещението на майстор в дома ни изисква средства, но с качествената си работа, той би ни спестил доста главоболия.

Спукан маркуч на душ слушалката

Източник

Най-честата повреда в банята е може би спукването на маркуча, свързващ батерията на душа и слушалката. Тази неприятност обикновено идва неочаквано и ни сварва неподготвени по средата на нашето къпане. Подмяната на частта е много лесна и бърза, ако имате резервна в шкафа под мивката. Маркучът се закрепва в двата си края с по една холендрова гайка на резба. Това е ремонт, с който почти всеки би се справил.

Виж още: 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.

Нов душ-как да го монтирате в банята?

Източник

Ако сте си харесали в магазина нов модел душ с повече функции, то времето за ремонт е дошло. За разлика от другите дейности, тази е по-сложна и изисква малко повече време, инструменти и допълнителни материали, силикон, уплътнители и др. За по-обемни и големи душ-системи ще ви е нужна и помощ на втори човек за придържане, сглобяване и повдигане на части. Често тези принадлежности за баня се купуват разглобени и за тяхното правилно инсталиране ви съветваме да се обърнете към специалист, който ще ви спести часове усилия и евентуални проблеми.

Източник

Ако ви се налага да правите някой от тези ремонти и смятате, че няма да се справите сами, не се колебайте да се обърнете към ВиК професионалист. Можете да разгледате различни оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за баня още сега!