Кичеста вишна

3
Добави коментар
maritime
maritime

Красотата на това декоративно дърво (Prunus ‘Kanzan’)по време на цъфтежния период и след него не може никой да отрече. Цветовете на този декоративен вид са кичести, пленяващо розови, нагъсто обкичващи клони. Специалистите я предпочитат отделно засадена (за солитер), но тя изглежда прекрасно и в група, пред тъмнозелени иглолистни дървета и вечнозелени храсти. На такива места изпъква и след прецъфтяването, с елиптичните листа, които есента добиват жълто-оранжева окраска.

Относително мразоустойчив вид е, нуждаещ се от много светлина и пряко огряване, за да цъфти обилно и продължително и да роди специфично червените си черешки. Обича свежите почви, достатъчно запасени с органични вещества, неутрални до варовити. В по- студените райони да се предпочитат защитените от хладни ветрове места, с предимство на южни изложения. През активния сезон да се полива регулярно, след подсъхване на почвата от предходното поливане. В периода на цъфтеж да се подхранва с калиево-азотен тор (или органичен компост), а след това – двукратно с комплексен тор, за укрепване и запасяване.

 

Препоръчваме: Сектор Карбo – Течен органичен тор на базата на лесно усвоими въглехидрати и аминокиселини, обогатен с макро и микроелементи.