Първи тийзър трейлър и постер на „Mission: Impossible – Rogue Nation“

1
Добави коментар

Винаги сме харесвали „Мисията невъзможна“ и сме почитатели на поредицата още от оригиналния филм, който дебютира през далечната 1996 година. Франчайзът успя да наложи името си в най-силните години за екшън жанра, когато конкуренцията беше убийствена. По важното е, че напук на критиките за липсата на реализъм в много от каскадите във филма, създателите му продължават да ги правят и то със същия ентусиазъм. През годините те станаха запазена марка за поредицата. Гледаме подобни екшън сцени в много подобни продукции, като „Бързи и яростни“ например, но там отсъстват всякакви закони на физиката, с което се губи чара на целия филм.

Друг важен детайл при тези напрегнати сцени е, че в повечето случай те се изпълняват от истинските актьори, а не дублиращи ги каскадьори. Така например сцената в „Режим Фантом“, в която Итън Хънт скача по прозорците на най-високия небостъргач в света Бурдж Халифа (известен още като Бурдж Дубай) е изпълнена от самия Том Круз. Много от най-впечатляващите каскади в миналите филми също са правени от актьора, колкото и безразсъдно да звучи това.

След като изгледате трейлъра впечатление ще ви направи финалната сцена, където Хънт се държи за голям самолет, пикиращ над пистата. Този спиращ дъха кадър също е дело на Том Круз, като той изрично е отказал намесата на каскадьор. Продуцентите акцентират именно върху тази сцена, като дори са я включили в първия официално разпространен постер (отдолу).

В петата част на известния франчайз, Итън Хънт и неговия екип поемат нова невъзможна мисия за изкореняването на „Синдиката“ – висококвалифицирана международна измамна организация ангажирана с унищожаването на Международният валутен фонд (МВФ).

Действието на филма се развива в Мароко, Виена и Лондон, а освен Том Круз на екран ще видим и познатите от предишните части Джеръми Ренър, Саймън Пег, Пола Патън и Винг Реймс. Към тях се присъединяват Ребека Фъргюсън, Алек Болдуин, Шон Харис, Америка Оливо, Шон Кронин, Стела Стокър и др.

Режисьор на екшъна е  Кристофър Макуори. Той е работил общо три пъти с Том Круз – по лентите „Операция: Валкирия“, „На ръба на утрешния ден“ чийто сценарий са негово дело и „Джак Ричър“, който той режисира през 2012 година.

Сценарият на „Mission: Impossible – Rogue Nation“ е на Брус Гилър, Дрю Пиърс и Уил Степълс.

Предварително плануваната премиера на филма трябваше да се състои тази Коледа, но предвид жестоката конкуренция от страна на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, продуцентите взеха решение да я изтеглят с шест месеца по-рано. Така „Mission: Impossible – Rogue Nation“ ще дебютира в киносалоните на 31 юли, 2015 година.

Сходни публикации

Тагове: Mission: Impossible, Rogue Nation, постер, Том Круз, трейлър