Съседи спасиха последовател на Фалун Гонг от арест

1
Добави коментар

Полицаи направили опит за арест на 24 декември 2014 г. на Уан Сюебин, 78 г., последовател на мирната духовна практика Фалун Гонг от район Инджоу, китайската провинция Анхуей.

Уан се съпротивлявал, опитвал да се освободи от хватката на полицаите и викал.

„Мей Ган е бандит и преследва добри хора. Той даде заповед да ме арестуват. Нищо лошо не съм направил. Практикувам Фалун Гонг и живея според принципите Истинност, Доброта и Търпение. Това е най-доброто, как може да ме арестуват за това?“

Заповедта за ареста на Уан била издадена от Мей Ган, секретар на комитета за политико-правни въпроси и началник на Управление 6-10 в район Инджоу.

Полицаите влачили Уан надолу по стълбите в дома му и го натикали със сила в полицейската кола.

Съседите на Уан, които чули виковете, се събрали около полицейската кола. Те започнали да спорят с полицаите защо отвеждат Уан и да се съпротивляват на ареста. В резултат на това полицаите били принудени да пуснат Уан на свобода.

Но докато траела разправията на улицата, друга част от полицаите обискирали дома на Уан и конфискували книги, материали за Фалун Гонг, пари и лични вещи. Не съставили протокол.

Уан е известен с добрите си дела, тъй като помагал на всеки, който се нуждае от помощ. Съседите го уважавали много, тъй като павирал без заплащане улицата, на която живеят. Тя била наводнена от силни дъждове и преди Уан да я поправи, по нея имало много дупки.

Отмъщението на Мей Ган

Мей Ган е отговорен за арестите на още последователи на Фалун Гонг в района; двама от тях са Фан Уънфан, 60 г. и Джан Суюн, 70 г.

Уан се обърнал към Мей Ган на 18 декември 2014 г. с молба за тяхното освобождаване. Само след седмица Мей издал заповед за арест на Уан и за обиск на дома му.

Мей Ган е отговорен и за смъртта на учителя Лиу Дзие, също последовател на Фалун Гонг.

Мей Ган също наредил два пъти арест и хвърляне в затвор за 7 години на Уан Шънли, 80 г. В резултат на тези репресии човекът пострадал психически.

По заповед на Мей Ган, от свобода бил лишен и Сун Уънлан, 70 г., бивш заместник-директор на винарната „Дзяопо“.

Телефони за контакт:

Мей Ган, секретар на комитета за политико-правни въпроси и началник на Управление 6-10 в район Инджоу, провинция Анхуей
+86-18055833222 (мобилен), +86-13955888977 (мобилен).