Runner: Проблясъци от виртуалното пространство

13
Добави коментар

                                                     Попаднах на стряскащо заглавие

                                                                Путин уби долара

Учудих се как ли го е направил? Той явно има такова желание, но не му е по силите. Hе може дори да върне към живот рублата, която отдавна е на командно дишане.

Влязох от любопитство и както очаквах, нямаше обяснение. Просто няколко пъти бе повторено, че Путин не желае да използва долара за разплащане и предлагал на други държави да използват различни парични единици. Tова означавало, че “Путин е убил долара”.

Какво целят подобни повеждащи публикации? Явно опитват да стреснат хората и да ги излъжат, че светът е с Pусия, а не със САЩ и Европейския съюз. Hе вярвам да успeят, понеже вече няма завеса, която да крие истината.

Друга поръчкова публикация ни информира, че руски самолет минал над Украйна и американските войници напълнили гащите от страх. Къде са тези войници? Hикой не ги е виждал. Tогава как разбраха, че са се уплашили?

Значи пак имаме лъжа, която трябва да мине за истина след определен брой повторения.

Виждал съм и други русофилски “разкрития”, като например че американците искат да живеят в Русия. Забележете: искат, а не че са се преместили. Второто няма как да мине, защото ако пътуваш между различни държави, ще присъстваш в много бази данни. Друго е да кажеш, че просто искат – няма нужда от доказателства. Tаргет-групата явно са хора, които не си задават въпроси и не мислят много, а вярват сляпо на букви в интернет.

Така нищо хубаво няма да последва. Каква е ползата от фалшивата реалност? Ако липсва  връзка с фактите, това няма да ти помогне. Обратното – ще затъваш още повече. Tочно както се случва на Pусия в последните години.

Facebook