Частни уроци по френски език в София. Индивидуално обучение

1
Добави коментар

Прочут, скандален, търсен, винаги пълен с идеи – което и от тези определения да използваме, когато говорим за френския фотограф Жерар Рансинян (Gerard Rancinan), все ще бъде точно.

Роден през 1953 г. в малък град в Бордо, Жерар започва да изучава фотография след като навършва 15 години и постъпва като стажант във фотолабораторията на един от ежедневниците в Бордо. На 18 г. вече работи като фото журналист, подавайки материали едновременно към няколко новинарски агенции.

Истинската слава среща младия човек, когато е на 21 години и работи в парижката прес агенция Sygma. Тази работа изисква постоянни пътувания в горещи точки по света – земетресението в Алжир, войната в Ливан, безредици в Англия, Олимпийски игри, световни първенства по футбол и лека атлетика. В същото време Рансинян започва да създава собствени фотопортрети на звезди от шоу бизнеса, известни спортисти, учени и държавни глави.

През 1986 г. фотографът прекратява работата си в Sygma и създава собствена агенция, а през 1989 г. става независим фотограф, работещ в жанровете художествена и рекламна фотография. 

Създавайки собствените си композиции, Жерар Рансинян черпи вдъхновение от знаменити композиции на старите художници. Той засяга всички важни проблеми на съвременната цивилизация – гладът, войната, унищожението на духовността, екологическите катастрофи, нарушаването на основни права на човека, опасностите от глобализацията, храненето с нездравословна храна и много други.  

В много от работите на фотографа ясно личат първоизточниците – картини на Леонардо Да Винчи, Делакроа, Караваджо и др., така че за запознатите с историята на изкуството творбите на Рансинян представляват особен интерес.   

Прочути, лесно разпознаваеми за специалистите картини се смесват със събития от съвременноста и като резултат се ражда нещо съвсем ново, носещо в себе си многопластови асоциации.

Като правило всички персонажи на Рансинян са известни хора – наши съвременници. Фотографиите му се ползват с международно признание, доказателство за което е, че редовно се публикуват в издания като Time, Life Magazine, Sunday Times Magazine, Paris Match и много други.

От 1984 г. фотографът постоянно си сътрудничи с най-известното американско спортно издание – Sports Illustrated. Четири пъти той печели авторитетните World Press Awards. 

Много от работите на Рансинян могат да бъдат сравнени с монументални живописни платна – те представляват грандиозни многофигурни композиции (количеството на персонажите може да достигне до 40) и имат размер по няколко метра.

Марина Абрамович

Сергей Бубка

Естел Лефебюр

Отново Естел Лефебюр

Клаудия Шифър

Папа Йоан Павел II

Сестрите Уилямс

Фидел Кастро

Моника Белучи

Стивън Хокинг

Адриана Поупи

 

Източник: bigpicture.ru