И звездите пазаруват на промоции онлайн – според магазина за дрехи и обувки KAPERE.com

1
Добави коментар
joy88
joy88

Според онлайн магазина за дрехи и обувки Kapere.com, потребителското поведение на звездите не се различава много от това на обикновените българи. Като цяло се търсят изгодни и качествени стоки, като голяма част от онлайн поръчките са за дрехи и обувки на промоции.

Вероятно по-известните българи предпочитат да пазаруват онлайн поради възможността да се възползват от конфиденциалността на поръчките онлайн, но сигурно и за тях изгодните цени на дрехите и обувките са от значение. Попитахме кои са известните българи, които пазаруват онлайн, но от магазина не пожелаха да предоставят такава информация предвид изискванията за пълна конфиденциалност.

Препратиха ни да разгледаме Facebook страницата на магазина, където можем да намерим някои от по-известните техни клиенти. Това, обаче е малко трудна задача предвид големия брой на феновете във фейсбук страницата на онлайн магазина. И все пак получихме информация какво се пазарува онлайн – основно италиански дрехи на промоции, немски обувки, немски и български боти и ботуши, както и комплекти от обувки и чанти онлайн.

Предимствата на онлайн пазаруването на обувки и дрехи онлайн, голямото разнообразие и възможността за сравняване на цените, както и спестяването на време. В по-богатите страни съществува и трети съществен фактор определящ развитието на онлайн търговията, това е шопинг манията. В България предвид по-ниския стандарт шопинг манията обхваща до 5-10% от клиентите, които пазаруват за удоволствие.

Типично за страната е и сравнително ниското доверие в онлайн пазаруването, което беше типично преди години. Последните години, обаче благодарение на плащането при доставка, голяма част от българите вече нямат притеснение да поръчват онлайн. Иначе, като цяло плащанията с кредитни карти в страната при онлайн поръчки е на критично ниско ниво.

Другитe задръжки при покупките на обувки онлайн са свързани с притеснението за размерите и номерата. По тази причина, основна част от питанията в онлайн чата на магазина и по телефона са свързани с въпроси за точната дължина на стелките на обувките. Специално за обувките, онлайн магазина е стартирал инициатива за публикуване на дължината на стелките, за случаи, в които номерацията се различава от стандарта в страната. Като цяло за повечето модели обувки номера е точен и съответства на българските стандарти, но когато има отклонение публикуването на дължината на стелката е голямо улеснение за клиентите по отношение на сигурността им за извършване на покупка на обувки онлайн.

Прави впечатление, че една част от дамските рокли, блузите и сака в онлайн магазина са с универсален размер с обозначение Unnica, т.е. това са модели, които са с дизайн, който позволява дрехата да стои добре при по-голямата част от клиентите. Като цяло българите пазаруват дрехи и обувки онлайн предимно заради изгодните цени и изключително атрактивните промоции онлайн. Едва ли много хора, обаче се замислят, че по-ниските цени на дрехите и обувките онлайн се дължат основно на по-ниските разходи, които има един онлайн магазин в сравнение примерно с един магазин в търговски комплекс, централен магазин за дрехи и обувки или дори и спрямо един квартален магазин. Само разликата в разходите за издръжка на един стандартен магазин и един онлайн магазин за дрехи и обувки, може да формира разлика в крайните цени от около 20-30%. При промоции и разпродажби онлайн цените на дрехите и обувките са между 20-40% по-ниски, което определено е най-съществения фактор, който кара много от българите да предпочитат онлайн пазаруването.

Според Kapere.com тази тенденция ще продължи да се засилва, защото е видно, че първоначалното по-ниско доверие се преодолява след като потребителя един път е поръчал онлайн и е доволен от покупката си и от по-изгодната цена онлайн.