Самолетни билети до Дортмунд – информация за Дортмунд и цени на евтини самолетни билети | Evtini-Samoletni-Bileti.net

3
Добави коментар

Самолетни билети Дортмунд

Дортмунд е осмият най-голям град в Германия с население от 575 000 души (2013). Града е известен като „зеленият метрополис“. Почти половината от площта му се състои от водни канали, гори, зелени площи и огромни паркове. Това е контраст с миналото, в което в рамките на града е кипяла минна дейност.

Най-изгодните билети обикновено са с WizzAir, GermanWings и Lufthansa. Директен полет София – Дортмунд отнема около 2 часа и 30 минути.

Търсене на цени и резервация на самолетни билети до Дортмунд
(системата търси полети и билети от всички авиокомпании – нискотарифни и стандартни)

Вижте видео гид за ползване на онлайн системата. Запитвания и резервации можете да направите и на телефон 02 421 04 09 (00359 2 421 04 09 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

 

Климатични условия в Дортмунд

Най-горещи са юли и август, когато средните температури са около 18 градуса. Зимата е студена, с температури около нулата. Най-доброто време за посещение на града е късната пролет, лятото или ранната есен.

Забележителности в Дортмунд

Забележителности, които трябва да видите в Дортмунд: църквата Рейнолдкирхе, църквата Петрикирхе, Мариенкирхе, църквата св.Петър. Замъците Боделшвинг, Делвиг и Роденберг. Заслужава си да посетите и Музея на изкуството и културата, Музея Ам Оствил, Пивоварната Дортмунд, кулата Флориан.

Летища в Дортмунд

Летище Дортмунд ( Dortmund Airport – DTM) се намира на 10 км от центъра на града, както и на 70 километра от Дюселдорф. Обслужва средно 2.5 милиона пътника на година. До него летят всички полети София – Дортмунд, Дортмунд – София, както и полети от Варна, Бургас и Пловдив.

Пътуване до Дортмунд

1. С автобус
Има експресен автобус до централната гара на Дортмунд, шатъл до гара Holzwickede, автобус до линия на метрото U47, както и автобус до Унна. Най-евтиният вариант е с автобус до Aplerbeck и оттам с U-Bahn. Ще ви излезе само няколко евро.

2. С такси
Можете да вземете такси от стоянките пред терминала.

3. С влак
Не ни е известно да има директна влакова връзка от летището.

Хиляди клиенти на Евтини Самолетни Билети.нет посетиха тези места от 2009г. досега:

 

 

Още евтини самолетни билети:

Самолетни билети до Валенсия

Самолетни билети до Франкфурт

Самолетни билети до Копенхаген

Самолетни билети до Москва

Самолетни билети София – Дортмунд, Варна – Дортмунд и др.