“10-те най“ на Donna

1
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Donna е млада, талантлива и изключително симпатична певица. Зрителите се запознаха с нея в дебютното издание на шоуто „X Factor“, където тя категорично впечатли журито и най-вече Поли Генова. В ефира на Нова ТВ Donna беше част от момичешката банда Suga’Mamma, а във визитката на групата срещу нейното име е написано: „Донна свири на пиано и е печелила конкурси, живее в Пловдив и в момента търси любовта. Интересен факт е, че не знае френски, но това не й пречи да пее страхотно на този език.“ Всъщност цялото име на Donna е Донна Бангьозова. Родена е в Панагюрище и още като малка осъзнава любовта си към музиката. Това не остава скрито за родителите й, чиято подкрепа е и причината Donna да се захване с пеене.

През 2012 г. тя завършва националното училище по музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив, където по собствените й думи е прекарала „шест страхотни години“. Сега Donna е студентка в Националната музикална академия “Панчо Владигеров“ и вече е една от новите надежди на родната музикална сцена. През февруари тя взе наградата в категория „Най-стилен изпълнител“ на първите годишни музикални награди на BOX TV. А освен всичко именно покрай Donna мексиканската художничка Фрида Кало оживя в арт проект на Диана Стоянова и Кирил Станоев.

Donna като Фрида Кало

Сериозна заявка за звездна кариера певицата даде още през 2012 г. с дебютния си сингъл „Waiting For The Sunrise“ – пилотно парче от втория албум на младия DJ Diass. Видеото на :Waiting For The Sunrise“ е заснето на морето и носи топлия полъх на летните диджейски партита. Специално за снимките на клипа Donna изпя песента на последните етажи на два емблематични хотела от северното ни Черноморие и взриви атмосферата сред екипа и пребиваващите туристи с няколко импровизации на живо.

През 2013 г., отново заедно с DJ Diass, талантливата Donna представи „Fade Away“, като клипът към песента беше обявен за най-скъпата и атрактивна продукция у нас за миналата година. В лентата Donna играе ролята на пътешественичка във времето, която от апокалиптичния XXII век се озовава в 30-те години на XX век. Героинята разказва за своята загубена любов, преминавайки като трансмисия през вагоните на ретро влака „Корона Експрес“ сред мистериозни пътници. В различните мизансцени във вагоните на влака актьорски роли имат Ангел Ковачев (Ангел & Моисей), Недислав Драгнев (Voice of Boys), Прея Осесей (X Factor/ Музикална академия) и младата актриса Корнелия Митева.

„Не училището учи, а животът, който е най-големият учител. Посланието на песента е да живеем вечно, като оставим следа след себе си.“ Така Donna и колегите й Павел Николов (Pavell) и Венцислав Чанов (Venci Venc’) представиха в началото на март 2013 година новия си клип към песента „Ще живеем вечно“. Посланието на текста е човек да следва собствените си мечти, а не стереотипите, насадени от екрана. Музиката и аранжиментът на песента са на Pavell, а текстът е на Pavell & Venci Venc’.

Donna е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето нейната десетка.

1. Най-много обичам… семейството ми.

2. Най-много мразя… лъжата.

3. Думата, която най-точно ме описва е… близнак.

4. Най-често гледам… концерти.

5. Най-много харесвам да слушам… Лили Иванова.

6. Препрочитал(а) съм най-малко два пъти… „Пипи Дългото чорапче“.

7. Най-много обичам да прекарвам свободното си време… с любимите хора.

8. Най-вероятно животът ми нямаше да бъде същият без… музика.

9. Най-много ме вдъхновява… любовта.

10. Случката, която най-вероятно никога няма да забравя… има много случки, които винаги ще помня. Може би първата ми награда от музикален конкурс, когато бях на 5.

Коментари

коментар(а)

Подобни: 10-те най