Защо жените си падат по брадати мъже? | Teenproblem.net

1
Добави коментар

В последно време на мода са т.нар. „лъмбърсексуални мъже“. Това са мъже, които имат дълги бради и непретенциозен външен вид, наричат ги още „градските дървари“. Докато доскоро доста жени въздишаха по метросексуалните мъже, сега почти всички дами се заглеждат по мъжете с дълги бради. Причината е, че богатото лицево окосмяване привлича представителките на нежния пол, защото подсказва за властен партньор.

 

Жените може да не знаят защо си падат по брадати мъже, но според специалистите една от причините е, че те имат по-висок статут в обществото, което се харесва на дамите. Това е и белег за доминация.

 

 

При животните това е нещо доста често срещано. Повечето мъжки имат свои трикове и атрактивен външен вид, с който привличат женските. Доминантните орнаменти се срещат най-често при приматите – мъжките дългоноси маймуни имат издължени носове, рокселановите ринопитеци имат брадавици по горните устни, а мантиестите павиани имат качулка от бяла и сребърна козина. Всички тези украси са равностойни на брадите при мъжете.

 

„Те са белег на надмощие, досущ като при изучените от нас 154 примати. Доминантната украса им дава по-добри шансове за възпроизводство. Колкото по-голяма е групата, толкова по-важни стават тези вторични белези“ – твърдят учените.